23.8.2015 12:18

Εγκαινιάστηκε το στολίδι της Βολισσού [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Με τις ευχές όλων τα Λιμνιά να αποτελέσουν το πρώτο μεγάλο στοίχημα που κερδίζει η Αμανή στην πορεία για μία νέα ανάπτυξη και παρουσία πλήθους κόσμου και ιστιοπλόων εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου το τουριστικό καταφύγιο της περιοχής, με την Regatta Αιγαίου να αποτελεί την καλύτερη αφορμή διαφήμισής του σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Έδωσαν εξετάσεις

Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες εθελοντές και καταστηματάρχες της Βορειοδυτικής Χίου ξεκίνησαν να υποδέχονται τον κόσμο. Άλλοι ρυθμίζοντας την είσοδο κι έξοδο των οχημάτων στη μαρίνα, άλλοι παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια στους 700 ιστιοπλόους και άλλοι φροντίζοντας για την καθαριότητα κάθε ώρα και στιγμή, οι κάτοικοι της Αμανής απέδειξαν ότι έχουν την πρόθεση και το μεράκι ώστε συνεργαζόμενοι με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προχωρήσουν στο επόμενο μεγάλο στοίχημα που είναι η διαρκής λειτουργία των εγκαταστάσεων όλη τη διάρκεια του έτους.

Με έκδηλη την ικανοποίηση αλλά και με χαμόγελα ότι μία πορεία 10 ετών, επιτέλους απέδωσε κόπους, όλοι όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία της μαρίνας των Λιμνιών ήταν εκεί, χωρίς να διεκδικούν πρωτεία και αποκλειστικότητες καθώς το συγκεκριμένο έργο κατάφερε να ενώσει διαφορετικές πολιτικές σκέψεις και περιόδους σε ένα και μοναδικό στόχο, τη νέα αρχή για τη Βορειοδυτική Χίο.

Από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρη ο οποίος έλαβε τα εύσημα για την προσήλωσή του στο έργο μέχρι τον Γ. Μαλαφή που αποτέλεσε τον εμπνευστή του έργου, και από εκεί στον Π. Λαμπρινούδη αλλά και το υπηρεσιακό στέλεχος του ΕΟΤ Αναστασία Μαρκάτου, ήταν όλοι εκεί.

Η ικανοποίηση για το γεγονός ότι η μαρίνα τέθηκε επιτέλους σε λειτουργία, δεν επισκίασε τον βασικό στόχο που είναι η επέκταση των μόλων ώστε τα Λημνιά προστατεύονται πλήρως από τη νοτιά κυρίως τους χειμερινούς μήνες, κάτι που επισημάνθηκε από όλους τους ομιλούντες.

Λεπτομέρεια αποτέλεσε η είσοδος του πλοίου Psara Glory, στο νέο λιμάνι, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι ευκαιρίες για ανάπτυξη δεν σταματούν εκεί, απεναντίας περιμένουν τον κατάλληλο σχεδιασμό ώστε να απογειώσουν την περιοχή.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς ενώ την επίσημη έναρξη της Aegean Regatta κήρυξε η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων η ομάδα «Όμικρον» απένειμε  αναμνηστικό δίπλωμα στον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την οικονομική συνεισφορά των ιστιοπλόων κατά τις πυρκαγιές του 2012.

Οι παρουσίες

Στην εκδήλωσε μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο πρώην Δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, ο πρώην Δήμαρχος Αμανής Γ. Μαλαφής, οι αντιδήμαρχοι Δ. Καράλης, Μ. Φαφαλιός, Β. Ποταμούση, ο Βουλευτής Ν. Μηταράκης με τη σύζυγό του, η πρώην Βουλευτής Χίου Μ. Σταυρινούδη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Επιτροπάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Γ. Αργυράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπαδόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Γιανέλλης.

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Να σημειωθεί ότι τα 75 σκάφη αναχώρησαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για το βαθύ της Σάμου διανύοντας μία απόσταση 75 ναυτικών μιλίων. 

Δείτε παρακάτω πλήρες φωτορεπορτάζ και βίντεο από τα εγκαίνια 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ