10.6.2015 18:25

«Δώστε χρήματα για το μεταναστευτικό» [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ

Στην ακρόαση Φορέων της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το μεταναστευτικό που διεξήχθη σήμερα στην Αίθουσα Γερουσίας παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση και της Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, παρέστη και τοποθετήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε την κρισιμότητα της κατάστασης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα με βάση τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια. Ταυτόχρονα ζήτησε την ενίσχυση της Περιφέρειας για να μπορέσει  να συμβάλλει  στη  λύση του προβλήματος.

Ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες στα νησιά και να υπάρξει η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, επισημαίνοντας ότι παρά τις προφανείς δυσκολίες, μέχρι σήμερα οι τοπικοί φορείς και σύσσωμη η κοινωνία αντιμετωπίζουν την πρωτοφανή κατάσταση με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη να προστατευθούν τα νησιά από το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα. «Το θέμα δεν είναι τοπικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμαντζης, «είναι εθνικό και ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ