6.6.2012 16:05

Δημοπράτηθηκε η ανάπλαση της Απλωταριάς

ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Με έκπτωση 28% κατοχυρώθηκε τελικά χθες στην εταιρεία «Γεωργούλης – Θεοδοσόπουλος Α.Ε.», η ανάπλαση της Απλωταριάς ύστερα από την προκήρυξη δημοπράτησης του έργου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» , συνολικού προϋπολογισμού 830.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να αναδείξει κυρίως τα πολιτιστικά στοιχεία της κεντρικότερης οδού της πόλης αναβαθμίζοντάς την παράλληλα σε ότι αφορά το αισθητικό σκέλος των παρεμβάσεων.
«Η Απλωταριά θα αλλάξει όψη. Μέσα από αυτό το έργο θα πλακοστρώσουμε την κεντρική οδό με νέα υλικά, θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις για τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων αφού αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το τελευταίο σκέλος και ένα από τα πιο σημαντικά αφορά την αισθητική παρέμβαση. Εκεί σχεδιάζουμε τον ηλεκτροφωτισμό της Απλωταριάς και ίσως κάποιο στολισμό με άνθη», υπογράμμισε σχετικά με το έργο ο κ. Λαμπρινούδης.
Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών, παρά το γεγονός ότι αυτές μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα η δημοτική αρχή βάζει νερό στο κρασί της αφού έπειτα από διάλογο με τους καταστηματάρχες, κατέληξαν ότι τα συνεργεία θα πρέπει να εγκατασταθούν μετά την τουριστική περίοδο.
«Η κατάσταση όπως όλοι γνωρίζουν είναι πολύ επιβαρημένη. Θα ήταν λοιπόν σφάλμα να ξεκινήσουν δουλειά τα συνεργεία μέσα στην τουριστική περίοδο. Κατανοούμε τη δύσκολη συγκυρία και έτσι το έργο θα ξεκινήσει τέλος Σεπτέμβρη ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ