5.6.2015 22:04

Διά πυρός η έγκριση της μελέτης για την είσοδο του Νοσοκομείου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Λίγο έλειψε και θα έχαναν την ουσία της υπόθεσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που στη συζήτηση του θέματος για τις άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζονται στην περιοχή του Νοσοκομείου αναλώθηκαν στο ερώτημα ποιος τελικά θα εκπονήσει τη μελέτη.

Το ζήτημα έθεσε πρώτος ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Στ. Καμπούρης, που στην εισήγησή του σημείωσε ότι η μελέτη, κόστους 2.400 ευρώ, δεν θα πρέπει να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο αλλά να εκπονηθεί από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία. Το σκεπτικό του κ. Καμπούρη επέκτεινε ο Π. Στεφάνου, θυμίζοντας ότι ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη υπάρχει έτοιμη μελέτη στα συρτάρια του Δήμου που εκπονήθηκε από τους ίδιους τους υπαλλήλους και η οποία «πάγωσε» προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλικών κόμβων, έτσι όπως αυτό κατατέθηκε από τον Δ. Μυλωνάδη.

«Αντί λοιπόν να πάρουμε αυτή τη μελέτη, να τη δώσουμε στους υπαλλήλους και να δούμε που πάσχει και τι μπορούμε να βελτιώσουμε, η πλειοψηφία προτείνει και πάλι την ανάθεση σε ιδιώτη. Επιλέγουμε δηλαδή να μην αξιοποιήσουμε τους ίδιους μας τους υπαλλήλους αλλά να πληρώσουμε κάποιον για κάτι που μπορούμε να κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Άμεση υπήρξε η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Στ. Γδύση, που υπερθεμάτισε της επιλογής του Δήμου, λέγοντας ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει στη διάθεσή της ελάχιστο προσωπικό, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τα εν εξελίξει έργα του ΕΣΠΑ και συνεπώς δεν μπορεί να επιφορτιστεί και με τη συγκεκριμένη μελέτη.

Ουσιαστικοποίηση του φόρτου εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας ζήτησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ., Μ. Σκούφαλος, υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του με τη λογική των αναθέσεων σε ιδιώτες. «Χρειαζόμαστε ασφαλή έργα, με ασφαλή κόστη και όχι ασφαλείς δρόμους με φαραωνικού τύπου έργα», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος.

Δρόμος καρμανιόλα

Κι αν τα προηγούμενα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία για την παραλιακή του αεροδρόμιου ήταν σοκαριστικά, τα νέα στοιχεία για τον οδικό άξονα από τα Ταμπάκικα μέχρι την παραλιακή του Βροντάδου είναι ακόμα πιο ανησυχητικά.

Έτσι την τελευταία 7ετία στο τμήμα του οδικού δικτύου που εκτείνεται στις οδούς Μαρτύρων, Χάνδακος, Καραολή, Καλουτά και Βενιζέλου έχουν σημειωθεί 70 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία τραυματίστηκαν 70 άτομα κι έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Τα ίδια στατιστικά και σε ότι αφορά στο δρόμο από το Tάγμα του Δεσπότη μέχρι τη Δασκαλόπετρα, όπου το αντίστοιχο διάστημα σημειώθηκαν 61 τροχαία από τα οποία τραυματίστηκαν 76 άτομα και έχασαν τη ζωής του 8 συμπολίτες μας.

Παρά πάντως τις αντιδράσεις των αντιπολιτεύσεων, τα στοιχεία ήταν αρκετά για να πείσουν την πλειοψηφία να δώσει τη θετική της ψήφο προκειμένου να ανατεθεί το συντομότερο δυνατό σε μελετητικό γραφείο η προκαταρτική μελέτη για το τι εν τέλει πρέπει να γίνει στην περιοχή της εισόδου/ εξόδου του Νοσοκομείου, όπου η κατάσταση, κατά γενική ομολογία, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για πεζούς αλλά και διερχόμενους οδηγούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ