22.4.2015 12:30

Δειλά – δειλά τα Ψαρά στον τουριστικό χάρτη

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Νέες προοπτικές για το γειτονικό νησί των Ψαρών και την τουριστική προσέλκυση των πρώτων οργανωμένων τουριστών δημιουργεί η ένταξη του ακριτικού νησιού στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Βορείου Αιγαίου.

Η προσέγγιση του πλοίου από τον Πειραιά στα Ψαρά και η σύνδεσή του με τη Χίο, βγάζει το νησί από την τουριστική απομόνωση και στρώνει το έδαφος για τη μετατροπή του σε προορισμό τριημέρου.

Αργά αλλά σταθερά

Πρώτος που αντιλήφθηκε τις νέες προοπτικές ήταν ο ίδιος ο Δήμος των Ψαρών που ήδη ξεκίνησε τις διεργασίες προβολής του εκτός των στενών ορίων της Χίου. Στόχος μέσα από αυτές τις ενέργειες σύμφωνα με τον σύμβουλο του Δημάρχου, Γ. Ξυλά είναι η σταδιακή προσέλκυση επισκεπτών κυρίως από την πρωτεύουσα αλλά και από τη Χίο.

«Ο κυριότερος όγκος επισκεπτών φθάνει στο νησί από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Πλέον με την προσέγγιση του πλοίου της γραμμής στα Ψαρά επιχειρούμε να καταστήσουμε το νησί μας προορισμό τριημέρου όπου ο επισκέπτης θα έρχεται την Παρασκευή και θα αναχωρεί την Κυριακή», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Ξυλάς.

Οι ενέργειες

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι δράσεις τουριστικής προβολής των Ψαρών που ξεκινούν με τη δημιουργία της τουριστικής ενότητας στο site του Δήμου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επικαιροποιημένη επανέκδοση του τουριστικού οδηγού που θα περιλαμβάνει και τον σχετικό τουριστικό χάρτη ενώ πριν την καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται η ηλεκτρονική καμπάνια διαφήμισης των Ψαρών.

Αυξάνονται οι κλίνες

Τα νέα δεδομένα, κινητοποίησαν και μερίδα κατοίκων του γειτονικού νησιού, καθώς έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη χωρίς υποδομές και κυρίως χωρίς καταλύματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δήμου τα σημερινά καταλύματα έχουν δυναμική 70 κλινών στις οποίες αναμένεται να προστεθούν ακόμα 30 αφού ολοκληρώνονται επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα που απλά απομένει να λάβουν το σήμα του ΕΟΤ.

Έτσι οι αμιγώς τουριστικές υποδομές του νησιού θα απαρτίζονται από 3 επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, 1 ξενοδοχείο, 4 καφετέριες καθώς και 3 ψαροταβέρνες.

«Θεωρούμε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον η τουριστική δραστηριότητα θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει και νέες επενδύσεις», κατέληξε σε δηλώσεις του ο κ. Ξυλάς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ