26.3.2012 18:25

Το δάκρυ του Ήρωα

 
Συγκινητική φιγούρα μέσα στο πλήθος των πραγματικών επισήμων και ο 85χρονος πλέον Στ. Μπαχάς, μαχητής της ζωής και της πατρίδας, αφού έχει λάβει μέρος στον Εθνικό αγώνα κατά των Γερμανών και των Ιταλών στο Γράμμο.
Ο ίδιος περιμένοντας καρτερικά το τέλος της παρέλασης, πλησίασε στο βάθρο των επισήμων και με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο λέγοντάς του:
 
« Κάποτε εμείς περνούσαμε και ο κόσμος μας έλεγε ήρωες. Σήμερα τα παιδιά του στρατού περνάνε και δεν τους δίνει κανένας σημασία πια».
«Η κατάσταση έχει φθάσει ως εδώ γιατί κάποιοι φρόντισαν να εξαφανιστεί η λέξη πατρίδα, γιατί κάποιοι έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από τα ιερά του έθνους. Εμείς πολεμήσαμε για την πατρίδα, για να τη δούμε λεύτερη, για να δούμε τα παιδιά μας να δημιουργούν και ζουν όμορφα και ειρηνικά χωρίς τις στερήσεις που ζήσαμε εμείς. Πώς να μη με πιάνουν τα δάκρυα όταν βλέπω στη λεύτερη Ελλάδα, τους Έλληνες να γκρεμίζουν όσα με αίμα και μάχη τους παραδώσαμε;», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο κ. Μπαχάς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ