12.2.2015 14:30

«Βλέπαμε τις γλάστρες, κι όχι τις ανάγκες του λιμανιού» [ΦΩΤΟ]

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ

Μεγαλύτερες τελικά απ’ ότι αρχικά υπολογίζονταν είναι οι ζημιές που υπέστη ο κεντρικός λιμένας Χίου από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Μία πιο προσεκτική ματιά αποκάλυψε και το μέγεθος της πραγματικής  ζημιάς που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνο για την ενίσχυση της θωράκισης του βόρειου προσήνεμου λιμενοβραχίονα θα χρειαστεί να δαπανηθούν περί τις 80.000 ευρώ.

Η επόμενη ημέρα

Η καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών επέτρεψε στις Τεχνικές Υπηρεσίες να ρίξουν μία πιο προσεκτική ματιά στις αρχικές ζημιές. Έτσι σήμερα διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο ρήγμα στον βόρειο λιμενοβραχίονα σχεδόν διπλασιάστηκε ενώ σχεδόν ετοιμόρροπο είναι και μεγάλο τμήμα του εναπομείναντος τοιχίου.

Από την άλλη διαπιστώθηκε ότι η πλωτή εξέδρα από την πλευρά του ξενοδοχείου «Χανδρής» κόπηκε στη μέση, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να κοστολογηθεί η ζημιά.

«Κοιτάγαμε τις γλάστρες κι όχι την ουσία»

Ξεκάθαρος ως προς τα αίτια που ευθύνονται για τις εικόνες κατάρρευσης του κεντρικού λιμένα ήταν ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης, που ερωτώμενος από τον «π» σημείωσε ότι οι ζημιές των τελευταίων 24ωρων αποτελούν το φυσικό αποτέλεσμα των ελλείψεων των προηγούμενων χρόνων.

«Προφανώς και ήταν κάτι αναμενόμενο. Τόσα χρόνια κοιτάζαμε μόνο τις γλάστρες και τα παγκάκια και δεν κοιτάξαμε μπροστά μας. Δεν είδαμε το λιμάνι και τις ανάγκες του», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ