14.3.2012 9:32

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΠΕΔ Β. Αιγαίου

-«ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΣΒΟΥ», ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

Σε μία άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης Λέσβου με τον Π. Λαμπρινούδη, κινδυνεύει να εξελιχθεί η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, απειλώντας ευθέως τη συνοχή του συνδικαλιστικού οργάνου της Περιφέρειας.
Χθες μέσω του «π», ο δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Π. Λαμπρινούδη, κατηγορώντας τον ευθέως για «πραξικόπημα» σε ότι αφορά τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Δ.
Η αρχή της κόντρας μεταξύ των δύο δημάρχων ξεκίνησε τον Οκτώβριο όταν κατά τη συγκρότηση του οργάνου σε σώμα και έπειτα από ψηφοφορία, παρέμειναν εκτός τα στελέχη του δήμου Λέσβου, γεγονός που δημιούργησε μαζικές αντιδράσεις από τους εκπροσώπους Λέσβου, Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου.
Σύμφωνα με τον κ. Βουνάτσο, ακυρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση με την αιτιολογία ότι έλειπαν οι δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών και άρα δεν υπήρχε αντιπροσώπευση.
«Συσταθήκαμε σε σώμα μία εβδομάδα αργότερα, χωρίς να υπάρχει καμία νομιμοποίηση για την προηγούμενη ακύρωση. Ο κ. Λαμπρινούδης ήξερε ότι χωρίς την κρυφή στήριξη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν αυτή τη στιγμή στη θέση του προέδρου της ΠΕΔ», υποστήριξε ο κ. Βουνάτσος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι για το θέμα έχουν καταθέσει μηνύσεις τόσο οι δήμαρχοι Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου όσο και ο ίδιος.
«Η συγκεκριμένη κατάσταση πλέον θα λυθεί στα δικαστήρια. Αν το δικαστήριο δικαιώσει τον κ. Λαμπρινούδη τότε θα υποβάλλω και εγώ μήνυση κατά του ίδιου γεγονός που θα κληθούν να επιλύσουν τα αστικά δικαστήρια. Σε περίπτωση που δικαιωθούμε τότε όλες οι πράξεις που έχει κάνει η ΠΕΔ είναι στον αέρα και δεν έχουν καμία νομική υπόσταση. Ο κ. Λαμπρινούδης είναι πραξικοπηματίας και προωθεί συναλλαγές παλαιοκομματικού τύπου», κατέληξε ο κ. Βουνάτσος.
Ψύχραιμος από την άλλη και σίγουρα όχι με διάθεση να συνεχίσει μία κόντρα που θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση του συνδικαλιστικού οργάνου των δήμων της Περιφέρειας, ήταν στις δηλώσεις του στον «π», ο δήμαρχος  Χίου Π. Λαμπρινούδης.
«Ας αποδεχθεί επιτέλους ο κ. Βουνάτσος τις επιλογές της πλειοψηφίας. Ο όργανο συστάθηκε νόμιμα και η εκπροσώπηση ήταν αυτή που επέλεξαν τα μέλη του. Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αφήσω σε καμία των περιπτώσεων να μετατραπεί η ΠΕΔ, σε Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου», ανέφερε στον «π» ο κ. Λαμπρινούδης.
Γεγονός πάντως αποτελεί ότι για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για να τελεσιδικήσει η απόφαση του αστικού δικαστηρίου το κλίμα στην ΠΕΔ θα είναι μάλλον ψυχροπολεμικό με τα στελέχη της Μυτιλήνης να δείχνουν τη διάθεση να τεντώσουν ακόμα περισσότερο το σχοινί.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ