1.9.2014 17:10

Αυτές είναι οι αρμοδιότητές τους

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΥΡΝΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΔΥΣΗΣ

Τα μέχρι στιγμής γνωστά ονόματα των αντιδημάρχων επιβεβαίωσε και τυπικά η απόφαση του Μ. Βουρνού περί ορισμού τους, που δόθηκε αργά το μεσημέρι στη δημοσιότητα.

Σε αυτή αναφέρονται τα ονόματα των Στρ. Γδύση, Δ. Καράλη, Γ. Παπαδόπουλου, Γ. Μπελέγρη, Α. Βεργίτση, Ματθ. Φαφαλιού και Βιβής Ποταμούση.

Οι 7 αντιδήμαρχοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτούς οι οποίοι έχουν αντιμισθία και σε αυτούς χωρίς αντιμισθία.

Συγκεκριμένα αντιμισθία θα λαμβάνουν οι: Β. Ποταμούση, Γ. Μπελέγρης, Στρ. Γδύσης και Δ. Καράλης ενώ χωρίς αντιμισθία ορίζονται οι: Γ. Παπαδόπουλος, Α. Βεργίτσης και Ματθ. Φαφαλιός.

Παράλληλα με απόφαση δημάρχου ορίζεται αναπληρωτής δήμαρχος ο Στρατής Γδύσης ενώ δεύτερος αναπληρωτής δήμαρχος ο Δημήτρης Καράλης.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Μ. Βουρνούς:

1.   Ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ευστράτιο Γδύση του Νικολάου, Αντιδήμαρχο με αντιμισθία με θητεία έως 28/2/2017 και του μεταβιβάζει τις καθ' ύλην αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Τεχνικών Υπηρεσιών  και Οικονομικών Υπηρεσιών.

2.   Ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Δημήτριο Καράλη του Ιωάννη  Αντιδήμαρχο με αντιμισθία με θητεία έως 28/2/2017 και του μεταβιβάζει τις καθ' ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

3.   Ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο του Φωτίου, Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία με θητεία έως 28/2/2017 και του μεταβιβάζει τις καθ' ύλην αρμοδιότητες επί θεμάτων Παιδείας και Κοινωνικών Πολιτικών της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

4.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μπελέγρη Γεώργιο του Μιχαήλ, Αντιδήμαρχο με αντιμισθία με θητεία έως 28/2/2017 και του μεταβιβάζει τις καθ' ύλην αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

5.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ανδρέα Βεργίτση του Ιωάννη Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία για τις Δημοτικές Ενότητες Μαστιχοχωρίων και  Ιωνίας με θητεία έως 28/2/2017 και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.

β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.

γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.

δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.

ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

6.   Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ματθαίο Φαφαλιό του Νικολάου Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία για τις Δημοτικές Ενότητες Αμανής, Καρδαμύλων και Ομηρούπολης, (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου και της Τοπικής Κοινότητας Καρυών) με θητεία έως 28/2/2017 και του μεταβιβάζει κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες:

α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στις δημοτικές ενότητες.

β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις δημοτικές ενότητες.

γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις δημοτικές ενότητες.

δ) Υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια των δημοτικών ενοτήτων.

ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

7.   Ορίζει τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ποταμούση Παρασκευή, (Βιβή) του Ηρακλή, Αντιδήμαρχο με αντιμισθία με θητεία έως 28/2/2017, και της μεταβιβάζει τις καθ' ύλην αρμοδιότητες Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητες τους ασκεί ο Δήμαρχος.

Ως Αναπληρωτής Δήμαρχος ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Γδύσης και σε περίπτωση απουσίας αυτού, τις αρμοδιότητες του ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καράλης.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, προεδρεύει στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, κ. Ευστράτιος Γδύσης και όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο κ. Γδύσης, θα προεδρεύει ο κ. Δημήτριος Καράλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ