18.2.2015 16:15

Αυλαία για τον διαγωνισμό «SCHOOLVISION»

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μουσική δημιουργικότητα των μαθητών των γυμνασίων και των Λυκείων του νησιού θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00 στο Ομήρειο στα πλαίσια της διοργάνωσης της «Schoolvision» που για 8η χρονιά πραγματοποιείται χάρη στις προσπάθειες του καθηγητή Μαθηματικών Μανώλη Ζούντα.

Για φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 συνολικά μουσικά συγκροτήματα από όλα τα γυμνάσια και λύκεια του νησιού. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα κληθεί να αναδείξει τα 3 καλύτερα ενώ στο πρώτο μουσικό συγκρότημα θα απονεμηθεί το βραβείο του χρυσού αρκούδου.

«Είναι μία ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά μας. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τα ίδια τα παιδιά αποζητούν πλέον αυτή τη διοργάνωση, το διασκεδάζουν και είναι μία ευκαιρία για πολλά από αυτά να δείξουν το ταλέντο τους στη μουσική.

Τα μουσικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό αποτελούνται από διάφορα σχολεία. Είναι δύσκολο να ζητήσουμε από κάθε σχολείο να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο μουσικό σύνολο οπότε υπάρχει αυτό το ανακάτεμα.

Ο κορμός των συμμετοχών αποτελείται από το 1ο, 2ο και 3ο Λύκειο Χίου, από το Μουσικό Σχολείο, από την Καλλιμασιά κι από το Γυμνάσιο και Λύκειο Βροντάδου», δήλωσε αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση ο κ. Ζούντας.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία των μαθητών, ήδη τα σχολικά συγκροτήματα έχουν ξεκινήσει κατ’ οίκον πρόβες ενώ τόσο το απόγευμα της Παρασκευής όσο και το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν οι γενικές πρόβες στην κεντρική σκηνή του Ομηρείου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ