1.2.2012 0:19

Απόφαση σταθμός του Πρωτοδικείου

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΚΕΧ

Μία σημαντική απόφαση εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, το Πρωτοδικείο Χίου αναφορικά με προσφυγή ενός νεαρού με 67% αναπηρία, που ζητούσε τη μονιμοποίησή του στη ΔΗΚΕΧ ύστερα από 4 χρόνια διαρκούς εργασίας.
Ο νεαρός που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα προσελήφθη μέσω τριετούς σύμβασης από τον ΟΑΕΔ στην πρώην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Καρδαμύλων, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με τη ΔΗΚΕ Χίου.
Μετά το πέρας των τριών χρόνων δόθηκε παράταση στη σύμβασή του ενός ακόμα έτους, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Γ. Νύκτας, αυτή η ανανέωση προήλθε από το γεγονός ότι κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Την επιτυχημένη εργασία του ενάγοντα διέκοψε η απόφαση της εταιρίας να μην του ανανεώσει τη σύμβαση, αφού ο προϊστάμενός του, του ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται μιας και η σύμβασή του είχε λήξει.
«Ήταν μία δύσκολη υπόθεση. Για εμένα ήταν ένα ρίσκο δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί επένδυσαν ορισμένα χρήματα για να δικαιωθούν σε μία υπόθεση κατά του ελληνικού δημοσίου που όλοι ξέρουμε πόσο χρονοβόρες και ψυχοφθόρες είναι αυτές οι υποθέσεις», ανέφερε ο δικηγόρος γ. Νύκτας μιλώντας στον «π».
Τελικά μετά από μερικές ημέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου, με την υπ’ αριθμό 450 απόφαση υποχρέωσε τη ΔΗΚΕΧ να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες του νεαρού, με τους ίδιους όρους και τις συνθήκες εργασίας έως και τη 2α Ιουλίου 2011, μέχρι και την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της κύριας αγωγής του.
Αποφάσισε επίσης χρηματική ποινή κατά της ΔΗΚΕΧ ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν δέχεται τις υπηρεσίες του ο εργαζόμενός της.
Παράλληλα ποχρέωσε την εταιρία να καταβάλλει προσωρινά στο νεαρό το ποσό των 2.434,89 ευρώ και από εδώ και στο εξής το ποσό των 811,63 ευρώ μηνιαίως μέχρι την επαναπρόσληψή του ενώ καταδίκασε τη ΔΗΚΕΧ σε καταβολή δικαστικών εξόδων ύψους 236 ευρώ.
«Η απόφαση αυτή μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει δεδικασμένο για ανάλογες περιπτώσεις που τυχόν προκύψουν στο μέλλον. Καταβάλλαμε έναν σημαντικό αγώνα για να αποδείξουμε ότι η δικαίωση μπορεί να επιβληθεί σε πολλές των περιπτώσεων από την περιφέρεια προς το κέντρο», κατέληξε σε δηλώσεις του στον «π», ο δικηγόρος Γ. Νύκτας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ