13.5.2014 11:22

Από το πουθενά, Αναπτυξιακή Μαστιχοχωρίων

Άρον – Άρον κλείνει ο δήμος την εταιρεία

Τι και αν σε λίγες ημέρες ο «Καλλικράτης» ολοκληρώνει τον κύκλο της πρώτης  «θητείας» του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι «αμαρτίες» του παρελθόντος από τους πρώην «Καποδιστριακούς» δήμους συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον ενιαίο «Καλλικρατικό» Δήμο Χίου.

Μόλις χθες, 4 χρόνια μετά την ενοποίηση των 8 δήμων σε 1, έγινε γνωστή η ύπαρξη της «Αναπτυξιακής Μαστιχοχωρίων», εταιρίας την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαν όχι μόνο τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας αλλά και άτομα από τον πρώην Δήμο Μαστιχοχωρίων.

Σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη πρόκειται για μία αδρανή εταιρία, η οποία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν έχει προκύψει ότι οφείλει προς τρίτους, ενώ διατηρεί μικρό χρηματικό υπόλοιπο σε συγκεκριμένη τράπεζα  το οποίο θα περιέλθει στον Δήμο μετά τη διάλυσή της.

Το ζήτημα πάντως που προέκυψε ήταν αν τα μέλη θα έπρεπε να λάβουν σαφή απόφαση για το κλείσιμό της απευθείας ή θα όριζαν εκκαθαριστές, οι οποίοι όμως δικαιούνται αποζημίωσης.

Τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε η διάλυση της Εταιρίας, χωρίς περαιτέρω έλεγχο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ