23.4.2016 6:18

Από το εξώδικο στην αγωγή

ΣΕ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙ.ΑΛ. ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Σκληραίνει τη στάση του ο Δήμος Χίου, δύο εβδομάδες μετά την αποστολή εξώδικου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αθέτηση των όρων παραχώρησης της ΒΙ.ΑΛ. από τον Δήμο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η αρχική διορία που είχε δώσει ο Δήμος στο Υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις που θα αμβλύνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο hotspot του νησιού, έχει παρέλθει με αποτέλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ο Μ. Βουρνούς να ανακοινώσει ότι ο Δήμος προχωράει στο επόμενο στάδιο.

" Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες το Υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε καμία επιστολή μας ενώ φαίνεται ότι το εξώδικο που στείλαμε δεν λήφθηκε καν υπόψη των υπευθύνων. Έτσι προχωράμε στην άσκηση αγωγής έξωσης από τη ΒΙ.ΑΛ. κατά του Ελληνικού Δημοσίου ως την ύστατη πράξη προκειμένου προασπίσουμε τα συμφέροντα του νησιού", εξήγησε από το μικρόφωνο ο Δήμαρχος Χίου.

Παράλληλα εστίασε στη νέα κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί λέγοντας ότι η Χίος δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών που το επόμενο διάστημα θα αφεθούν ελεύθεροι εξαιτίας της παρέλευσης του ανώτατου ορίου κράτησης τους.

"Ζητάμε εδώ και τώρα να ισχύσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εκκένωση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες στο πνεύμα των όσων αποφασίστηκαν σε αυτή την αίθουσα πριν από δύο εβδομάδες", κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

- Περισσότερα στον έντυπο "π" της Δευτέρας 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ