7.3.2012 13:58

Απέκλεισαν το ΙΚΑ

• ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο Π. ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

Στην κατάληψη του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Χίου, προχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, διαμαρτυρόμενα για τις συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα μετά τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι το βασικό αίτημα της σύστασης επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας, ικανοποιήθηκε χθες το απόγευμα τα άτομα με αναπηρία δεν ανέβαλαν τη σημερινή τους κινητοποίηση αφού σύμφωνα με την πρόεδρο Σ. Μιχάλα, η περικοπή συντάξεων και επιδομάτων είχαν ως συνέπεια την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση όσων πολιτών εντάσσονται στην συγκεκριμένη κατηγορία.

 «Το γεγονός της επίλυσης του βασικού προβλήματος με τις υγειονομικές επιτροπές δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα όσα μας απασχολούν. Υπάρχουν άτομα που τους έχουν κοπεί τα επιδόματα και παράλληλα η ασφαλιστική κάλυψη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι γιατί πολλοί από αυτούς είχαν ως μοναδικό έσοδο τη σύνταξη ή το επίδομα πρόνοιας. Έτσι με βάση αυτή τη λογική δεν κάναμε πίσω και σήμερα βρισκόμαστε εδώ για την κινητοποίηση. Σκεφτείτε μόνο για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι αυτό που σας λέω ότι το 10% του γεωγραφικού πληθυσμού σε κάθε περιοχή της  χώρας ανήκει στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες», ανέφερε η κ. Μιχάλα.

Σε ότι αφορά πάντως τις υγειονομικές επιτροπές η ίδια τόνισε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αναπηρίας, αυτές αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στον Απρίλιο.

«Θα συνεδριάσουν 8 επιτροπές που η κάθε μία θα περιλαμβάνει 15 άτομα. Έτσι 120 άτομα από τα 250 που μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει αίτηση θα εξεταστούν τον επόμενο μήνα. Πήραμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι τον Απρίλιο θα συσταθούν οι επιτροπές του Μαϊου έτσι ένα μήνα πριν θα συστήνονται οι επιτροπές του επόμενου μήνα ενώ κάθε φορά θα είναι διαφορετικές για όλη την Ελλάδα και συνεπώς και για τη Χίο», τόνισε η Σ. Μιχάλα.

Π. Καλόγερος: «Να σταματήσει το καπέλωμα η Ε. Τσουρή»

Καυστικός στις δηλώσεις του σε ότι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών η Ε. Τσουρή, ήταν το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΜΕΑ Π. Καλόγερος.

«Μετά τις συνεχείς πιέσεις μας, καταφέραμε να συσταθούν οι επιτροπές και στο νησί μας. Σε αυτό το κομμάτι δεν έχασε την ευκαιρία η Ε. Τσουρή να καπηλευτεί τη επιτυχία και να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία λέει ότι είναι δικό της κατόρθωμα. Ας καταλάβει ότι οι άνθρωποι δεν είναι αεροδρόμια», ανέφερε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ