6.3.2013 14:53

Αντιμέτωπος με την παράβαση καθήκοντος

• ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 1.500 ΕΥΡΩ

Σύγκρουση μεταξύ του δημάρχου Χίου και του επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης», Γ. Χαλλιορή, προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η κλήση σε απολογία του κ. Λαμπρινούδη από το τριμελές Κακουργιοδικείο για παράβαση καθήκοντος με αφορμή την πρόθεση του  να επιστρώσει το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Ναυτικού Ομίλου Χίου με 3Α το 2011.

«Δεν υπήρχε σχετική απόφαση»

Σκληρή ήταν η στάση του Γ. Χαλλιορή, αφού, εκτός από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την οποία ο Π. Λαμπρινούδης θα δικαστεί τον Απρίλιο, βεβαιώθηκε στο Δήμο παράβαση ύψους 1.500 ευρώ από τη Λιμενική Αρχή Χίου, η οποία, εκτός των άλλων, οδήγησε στο αυτόφωρο τον υπεύθυνο εργολάβο, αφού δεν είχε άδεια εκτέλεσης του έργου.

«Το θέμα δεν είναι το ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο σίγουρα είναι μικρό. Το θέμα είναι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής. Ξεκινήσατε την επίστρωση με 3Α σε έναν χώρο που δεν ήταν δικός μας, χωρίς προηγουμένως να λάβετε την εξουσιοδότηση από κανένα αρμόδιο όργανο, όπως το Δημ. Συμβούλιο ή την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Άρα πρόκειται για μία δική σας καθαρά απόφαση, που επιφέρει στο Δήμο πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Δεν θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να εκταμιευτεί από τα ταμεία του Δήμου, γιατί ουδέποτε ο Δήμος με απόφαση οργάνου δεν σας έδωσε το «πράσινο φως» για μία τέτοια ενέργεια. Είναι απαράδεκτο ο Δήμος και η Οικονομική Επιτροπή να καλύψουν πολιτικά και οικονομικά την παρατυπία του δημάρχου. Σαν παράταξη θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να μη δικαιολογηθεί η συγκεκριμένη δαπάνη», ανέφερε ο κ. Χαλλιορής.

«Μας κάρφωσε η πεθερά σου»

Για πολιτικό παραλήρημα του Γ. Χαλλιορή έκανε λόγο ο Π. Λαμπρινούδης, τονίζοντας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί γεγονότα, όπως την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου, και να δημιουργήσει κλίμα πολιτικής τρομοκρατίας.

Οι αναφορές Λαμπρινούδη επεκτάθηκαν και στο στενό οικογενειακό κύκλο του Γ. Χαλλιορή: «Δεν θα πρέπει να μιλάς γι’ αυτό το θέμα, γιατί, αν φθάσαμε εδώ, οφείλεται στην πεθερά σου που μας κάρφωσε.»

«Ήταν ένα έργο που έπρεπε να κάνουμε, άσχετα αν δεν προλάβαμε τελικά να το υλοποιήσουμε. Υπήρχαν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα από τους κρατήρες με τη λάσπη. Όλος ο κόσμος διαμαρτύρονταν και επειδή εμείς επιχειρήσαμε να επέμβουμε καθόμαστε τώρα στο ειδώλιο, ως κοινοί εγκληματίες, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή για όλους μας», κατέληξε ο δήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ