18.3.2015 18:33

Άνω κάτω το Ομήρειο με τη στάση του σκηνοθέτη Μ. Σορμαϊνη

«ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ», ΛΕΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ Δ.Σ.

Φωτιές στους κόλπους της διοίκηση τους Ομηρείου άναψε η στάση του σκηνοθέτη της παράστασης «Εχθροί εξ’ αίματος» του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου  Μ. Σορμαϊνη που θεώρησε ως καταληλλότερο πρόσωπο προκειμένου να εκφράσει τα παράπονά του για την έλλειψη στέγης του περιφερειακού θεάτρου, την πρόεδρο του Ομηρείου Ε. Καλκούνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόλις η τελευταία καλωσόρισε στο Ομήρειο τον Μ. Σορμαϊνη, εκείνος «επιτέθηκε με ακατανόμαστες εκφράσεις για το Ομήρειο και το σύνολο των Χιωτών».

Για το συμβάν ενημερώθηκε τόσο ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομηρείου που σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισαν να καταδικάσουν δημόσια τη στάση του σκηνοθέτη.

Ακολουθεί η ομόφωνη ανακοίνωση της διοίκησης του Ομηρείου:

«Το Ο.Π.Κ.Δ. Χίου στη συνείδηση του χιώτικου λαού έχει καταγραφεί ως χώρος πολιτισμού και γνώσης.

Η καθημερινή συνεργασία, των διοικήσεων και των υπηρεσιακών παραγόντων του Ομηρείου, με το σύνολο των φορέων του πολιτισμού και των επιστημών , τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά, έχει αποφέρει κατά γενική ομολογία, ικανοποιητικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα για το παραγόμενο έργο.

Η φιλοξενία των φορέων στο χώρο του Ομηρείου αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα και η επικοινωνία στηρίζεται πάντοτε στο δίπολο συνεννόηση – αμοιβαιότητα, για το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Στην επιβεβαίωση αυτού του «κανόνα» συνετέλεσε - ως εξαίρεση- η ανάρμοστη, αγενής, προκλητική και προσβλητική στάση του σκηνοθέτη της παράστασης  «Εχθροί εξ΄ αίματος» κ. Μανώλη  Σορμαϊνη, ο οποίος στο καλωσόρισμα της Προέδρου, κας Καλκούνη Εύης, επιτέθηκε με ακατονόμαστες εκφράσεις για το Ομήρειο και το σύνολο των Χιωτών.

Τον καταγγέλλουμε στο λαό της Χίου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, με την ευχή ο χώρος του πολιτισμού και του θεάτρου ειδικότερα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από τέτοιου είδους  συμπεριφορές.

Τον διαβεβαιώνουμε, ότι οι ύβρεις του, σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζουν από τον κοινό μας στόχο και σε κάθε περίπτωση δε βοηθούν στην επιδιωκόμενη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.

Εμείς είμαστε πάντοτε στη διάθεση κάθε φορέα, για να φέρουμε σε πέρας το έργο που αναλάβαμε».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ