26.3.2015 10:08

Ανάσταση για τον Συμπαραστάτη;

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά όλες οι πλευρές θα συνηγορήσουν σε ένα και μοναδικό πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η δημοτική αρχή επαναφέρει το ζήτημα προς συζήτηση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ευελπιστώντας ότι μετά το Πάσχα θα διεξαχθεί εκ νέου η διαδικασία επιλογής προσώπου.

Το νομικό καθεστώς

Στην απόφαση της δημοτικής αρχής συνηγόρησε κατ’ αρχήν η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που από ήδη από τις αρχές Μαρτίου διευκρινίζει προς τους Δήμους ότι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου 2015  για ανάδειξη Συμπαραστάτη είναι ενδεικτική «…και ως εκ τούτου συνεχίζεται και πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας, σε όσες περιπτώσεις δεν έχει ολοκληρωθεί».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο στην περίπτωση που ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έχει την υπαλληλική ιδιότητα, λαμβάνει ειδική άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας του ενώ επιλέγει ανάμεσα στην αντιμισθία του Συμπαραστάτη (που είναι ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου) και τις αποδοχές της οργανικής του θέσης.

«Αναμένουμε τους υπόλοιπους»

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς σημειώνοντας κατ’ αρχήν ότι πρόθεσή του είναι η επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ερωτώμενος πάντως για το πότε τοποθετεί χρονικά τη νέα ψηφοφορία ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό θα γίνει όταν «ωριμάσουν οι συνθήκες και το σώμα είναι σε θέση να ομονοήσει και να καταλήξει σε ένα και μόνο πρόσωπο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ