13.3.2012 13:01

Ανακύκλωση με ερωτηματικά

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Κατά πλειοψηφία όπως άλλωστε αναμενόταν και παρά τις όποιες διαφωνίες εξέφρασαν σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις αλλά και ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Στ. Καμπούρης, ψηφίστε η νέα τροποποιημένη πρόταση της δημοτικής αρχής για την ανακύκλωση.
Τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν προβλέπουν τη διχοτόμηση του έργου σε δύο μέρη. Το ένα που αφορά την αυτή καθ’ εαυτή διαδικασία της ανακύκλωσης που προβλέπεται η παραχώρησή του σε ιδιώτη για έξι χρόνια και το άλλο μέρος αφορά τη διαδικασία της αποκομιδής που θα ανατεθεί πάλι σε ιδιώτη με ετήσια σύμβαση για την οποία ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 174.000 ευρώ ανά χρόνο.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης, τα χρήματα αυτά είναι το ποσό που χρειάζεται ο ιδιώτης για την πρόσληψη προσωπικού ενώ σημείωσε ότι δεν επιδέχεται η κατάσταση επιπλέον ολιγωρίας μιας και ο δήμος έχει καθυστερήσει υπερβολικά στον συγκεκριμένο τομέα.
Σοβαρές αντιρρήσεις για τη διαδικασία που ακολουθείτε εξέφρασε από την πλευρά του και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Στ. Καμπούρης, ο οποίο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι με το δεδομένο της καταβολής του ποσού των 174.000 ευρώ σε ιδιώτη, και ο δήμος θα μπορούσε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Χαλλιορής άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή ενώ έθεσε και το ενδεχόμενο της τροποποίησης της αρχικής μελέτης χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του δήμου.
Κάθετα αντίθετος με την λογική της ιδιωτικοποίησης ήταν στην εισήγησή του και ο επικεφαλής της Λ.Α.Σ. Μ. Σκούφαλος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραχωρείται μία κερδοφόρα διαδικασία για τον δήμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι τελικά ο δήμος θα μπορούσε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μόνος του.
Τελικά λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Χίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη νέα πρόταση του δημάρχου Χίου.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι εργαζόμενοι που είχαν προειδοποιήσει για έντονες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η ανακύκλωση περνούσε στα χέρια των ιδιωτών, προγραμματίζουν έκτακτη γενική συνέλευση στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής για να αποφασίσουν μεταξύ άλλων και το ποια στάση θα ακολουθήσουν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ