9.10.2012 20:46

Ανακάλυψε την αυθαιρεσία μετά από 13 χρόνια!

• «ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ» ΛΕΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 
Τέλος δεν έχει ο παραλογισμός της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αφού στην προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της προβαίνει σε συνεχιζόμενες πράξεις υπερβολής.
Αυτή τη φορά, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια(!), απέστειλε τρία διαφορετικά έγγραφα προς το Δήμου Χίου, με τα οποία τον εγκαλεί για τη διαμόρφωση του χώρου στην περιοχή Γούβι του Βροντάδου, που ξεκίνησε παράτυπα επί δημοτικής αρχής Αριστείδη Ζαννίκου και παραδόθηκε προς χρήση το 1999 επί δημαρχίας Μάρκου Μεννή.
 
Τα έγγραφα
Η Κτηματική, αν και γνώριζε πολύ πριν τη διαμόρφωση του χώρου, σύμφωνα με το Μ. Σκούφαλο, ποτέ μέχρι σήμερα δεν απέστειλε έγγραφο είτε στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης είτε στον «Καλλικρατικό» Δήμο της Χίου με την οποία να γνωστοποιεί τις αξιώσεις της. Έτσι προ ημερών η Νομική Υπηρεσία του Δήμου έλαβε τρία διαφορετικά πρωτόκολλα με τα οποία η Κτηματική αξιώνει τα εξής:
·        καθορισμό αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης δημοσίου κτίσματος της Κτηματικής Υπηρεσίας για κατασκευές στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Δήμου Γρ. Αλοιμόνου το ύψος του ποσού που αιτείται η Κτηματική φθάνει τις 118.000 ευρώ, χωρίς όμως μέσα να καθορίζεται ο τρόπος που προέκυψε το συγκεκριμένο πρόστιμο.
·        διοικητική αποβολή του Δήμου από τις εγκαταστάσεις της περιοχής.
·        την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων και την επαναφορά τους στην αρχική μορφή. Αυτό πάντως πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί το λιμάνι της περιοχής, ο αμφιθεατρικός χώρος, η παιδική χαρά, ο χώρος στάθμευσης και οι περιπατητικοί διάδρομοι πέριξ του αλιευτικού καταφυγίου!
 
«Απαράδεκτη απόφαση»
Για παραλογισμό και ευθύνες που βαραίνουν την πρώην δημοτική αρχή Ομηρούπολης έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης», Γ. Χαλλιορής, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό η Κτηματική Υπηρεσία να θυμάται μετά από τόσα χρόνια ένα έργο που η ίδια η κοινωνία έχει πλέον νομιμοποιήσει με την παρουσία της.
«Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει εμείς να καλύπτουμε τις εκάστοτε παρανομίες και παρατυπίες των δημάρχων. Αυτό το παράδειγμα όμως μας δίνει να καταλάβουμε ότι όποτε κάποιος επιχείρησε να κάνει ένα έργο με «fast track» διαδικασίες, προέκυψαν προβλήματα τα οποία κλήθηκε να πληρώσει ο λαός», είπε ο ίδιος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μ. Σκούφαλου, ο οποίος ανέφερε ότι η τότε Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ομηρούπολης και συγκεκριμένα ο προϊστάμενός της, Λ. Καρακούρος, διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς και το έργο εκτελείται με τις απαραίτητες άδειες.
 
«Προσφυγή στη Δικαιοσύνη»
Με αυτή τη φράση ο εκτελών χρέη προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Στ. Μιχαηλίδης, εισηγήθηκε στα υπόλοιπα μέλη, την εκπροσώπηση του Δήμου στα διοικητικά δικαστήρια της Περιφέρειας προκειμένου να ανασταλεί η ισχύς των πρωτοκόλλων και τα έργα να παραμείνουν ως έχουν.
Τελικά η πρόταση έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών ενώ πλέον αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδίκαση της υπόθεσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ