9.1.2016 9:48

Αγώνας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη Χίο

ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Η Π.Ε.Μ.Ε.Ν. ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.Α.Τ.

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των ναυτεργατικών σωματείων συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης για την συγχωνεύσει του Ν.Α.Τ. με τα υπόλοιπα ταμεία, υπό την ομπρέλα του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σε αυτό το κλίμα θα πραγματοποιηθεί και η τριήμερη επίσκεψη στη Χίο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Σ. Τσιμπόγλου από σήμερα Σάββατο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θεωρούν το νησί μας προπύργιο του ανένδοτου αγώνα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Διαλύεται το ΝΑΤ, διευρύνεται η μαύρη εργασία»

Το γαϊτανάκι των αντιδράσεων εκτός από τα τοπικά σωματείο ξετυλίγει και η Π.Ε.Μ.Ε.Ν. Με δηλώσεις του στον «π» ο Γ.Γ. της Ένωσης Α. Ευαγγελάκης σημειώνει ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ουσιαστικά «διαλύει το ΝΑΤ εντάσσοντάς το στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης αποτελεί την ταφόπλακα των ναυτικών αφού προβλέπει εκτός από την κατάργηση του ΝΑΤ την περαιτέρω συρρίκνωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους στο ταμείο καθώς και μείωση των συντάξεων μέσω του υπολογισμού τους με ακόμα πιο δυσμενείς όρους.

«Στο στόχαστρο ο Ανδρέας Μιχαηλίδης»

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει ακόμη ένα νέο μέτωπο, οι αλλαγές στο Ν.Α.Τ. αποτέλεσαν την «αιτία πολέμου» μεταξύ του Ανδρέα Μιχαηλίδη και του Παγχιακού Συλλόγου Αξιωματικών Ε.Ν., που σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στον βουλευτή, τις δηλώσεις του ότι: «σε περίπτωση κατάργησης του ΝΑΤ θα πράξω αυτό που θα μου πει η συνείδησή του και η εντολή των εκλογέων μου».

«Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) απειλείται από την κυβέρνηση, η οποία καθ’ υπόδειξη των δανειστών προχωρά αδίστακτα στην κατάργησή του, επιδεικνύοντας όχι μόνο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ασέβεια για τον προπομπό των κοινωνικών ασφαλίσεων στην χώρα μας, αλλά πρωτίστως πλήρη αδιαφορία και ασυνειδησία απέναντι στον Έλληνα ναυτικό και την οικογένεια του.  Φυσικά δεν ξεχνάμε τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι το ΝΑΤ θα παραμείνει αυτόνομο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Χίου την 11η Νοεμβρίου 2015, καθώς επίσης και του υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα κατά την επίσκεψή του στο νησί στις 21Δεκεμβρίου 2015», σημειώνει ο Σύλλογος λέγοντας μάλιστα προς τον κυβερνητικό βουλευτή ότι «έφθασε η ώρα της αλήθειας».

 

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Σ. Τσιμπόγλου

Αγώνα προκειμένου οι ναυτικοί της Χίου να αποκτήσουν πλήρη γνώση για τις λεπτομέρειες του Ασφαλιστικού θα δώσει από το Σάββατο η ΠΕΜΕΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ένωσης Σάββας Τσιμπόγλου θα περιοδεύσει σε Συκιάδα και Λαγκάδα.

Την Κυριακή θα παραστεί στις 11:00 στην κοπή της πίτας της ΠΕΜΕΝ στην Αίθουσα Χίου Διδασκάλου ενώ στις 17:00 θα περιοδεύσει στα Καρδάμυλα.

Τέλος τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τα καφενεία του Κέντρου συνοδεία της Διοίκησης της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ ενώ θα επισκεφθεί την ΑΕΝ Μηχανικών όπου θα μιλήσει στους σπουδαστές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ