1.7.2014 14:51

Άγγιξε το άριστα χωρίς κανένα ιδιαίτερο [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ «π»

Παιδί στρατιωτικού και έχοντας αλλάξει μέχρι στιγμής πάνω από 7 σχολεία ο πρώτος των πρώτων της Χίου Γιάννης Ασμάνης μιλάει στον «π» για την επιτυχία του καθώς κατάφερε να αγγίξει σχεδόν το άριστα γράφοντας σε όλα τα μαθήματα 20 εκτός της έκθεσης στην οποία έγραψε 19.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που τον έστειλε στην κορυφή φαντάζει ακόμα πιο αξιέπαινο αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά τη διάρκεια του Λυκείου δεν έκανε ούτε 1 ώρα ιδιαίτερο μάθημα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη να απευθυνθώ κάπου εκτός του σχολείου», είπε ο ίδιος ενώ ερωτώμενος για το μυστικό της επιτυχίας σημείωσε:

«Κατάφερα να παγιώσω τα προηγούμενα χρόνια ένα σύστημα μελέτης που με βοήθησε στην πορεία. Δεν περίσσευε χρόνος όμως ποτέ δεν αισθάνθηκα πιεσμένος και δεν οδηγήθηκα στα άκρα όπως για παράδειγμα να πίνω καφέ και άλλα παρόμοια», εξήγησε.

Με το βλέμμα πλέον στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών ο Γιάννης Ασμάνης έχει μπροστά του ακόμα μία πρόκληση καθώς είναι ένα από τα πέντε Ελληνόπουλα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν από 13 έως 20 Ιουλίου.

«Από το δημοτικό θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει κλίση προς τα συγκεκριμένα μαθήματα. Με βοηθούσαν να έχω μία πιο συγκροτημένη σκέψη και αυτό επιβεβαιώθηκε και στη μετέπειτα πορεία», είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με το μέλλον ο Γιάννης Ασμάνης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι στόχος του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του είναι να παραμείνει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα.

«Ελπίζω η Ελλάδα να μου δώσει την ευκαιρία», είπε κλείνοντας ο ίδιος. 

Ακούστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον "π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ