20.2.2015 20:56

Αδιέξοδο για τον Συμπαραστάτη

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μπορεί στο Eurogroup να επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία με τους πιστωτές, το ίδιο όμως δεν συνέβη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που συνεδρίαζε την ίδια ώρα για εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Με μία διαδικασία που από τη φύση της χαρακτηρίζεται ως αδιέξοδη και χωρίς την απαραίτητη προεργασία στα εσωτερικά των παρατάξεων, η ανάδειξη ενός προσώπου που θα συγκέντρωνε την αυξημένη πλειοψηφία του Σώματος φάνταζε από την αρχή ως ανέφικτος στόχος.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια αφού κανένας από τους 23 υποψήφιους για τη θέση δεν κατάφερε να ξεπεράσει των αριθμό των 4 ψήφων με αποτέλεσμα η διαδικασία να παραπεμφθεί για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Φεβρουαρίου.

Παρουσία των δύο Βουλευτών Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας ζήτησε την αναθεώρηση του Καλλικράτη ως προς το σκέλος της εκλογής Συμπαραστάτη, ενώ η Δέσποινα Τσαρδάκα εκ μέρους της «Χιακής Συμπολιτείας» χαρακτήρισε ως δύσκαμπτη τη διαδικασία «που στερεί μάλιστα από τους συμβούλους τα κριτήρια επιλογής».

Τη λευκή του ψήφο στη διαδικασία αιτιολόγησε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μ. Σκούφαλος σημειώνοντας ότι δεν συμμετέχει σε «παρηγορητικούς θεσμούς» ενώ στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι «ο πραγματικός συμπαραστάτης του δημότη είναι η αγωνιστική διάθεση των συνδημοτών του».

«Τιμούμε τους υποψήφιους για τη θέση, όπως μας τιμούν κι εκείνοι με την παρουσία μας, εκτός από τους διώκτες μας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Σκούφαλος.

Το «παρών» στη διαδικασία επέλεξε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Α. Μπουμπάρης.

Συνολικά από τους 41 δημοτικούς συμβούλους παρόντες στη διαδικασία ήταν 33.

Στην πρώτη ψηφοφορία αναλυτικά έλαβαν:

  1. Βλασακίδου Φωτεινή 0
  2. Ζανάρας Μιλτιάδης 0
  3. Θλιβίτη Φωτεινή 2
  4. Θλιβίτης Ματθαίος 1
  5. Κουμή Νικολέτα 3
  6. Λαβίδας Χρήστος 1
  7. Λαγούδη Μαρία 3
  8. Λατουσάκη Εριέττα 1
  9. Μαϊστρος Νικόλαος 1
  10. Μαστρογιαννάκης Ελευθέριος 1
  11. Μαυρικάκη Φωτεινή 0
  12. Μήτσουρας Βασίλειος 3
  13. Μονιού Ειρήνη 0
  14. Μονιού Στέλλα 3
  15. Μπλάτζιος Ελευθέριος 0
  16. Μωράκης Κων/νος 1
  17. Παπαμικρούλης Γρηγόριος 1
  18. Πρώιου Μαρία 1
  19. Σακουλά Σταματία 0
  20. Τριπολίτης Παναγιώτης 0
  21. Τσαρδάκα Τατιάνα 4
  22. Τσούρος Γεώργιος 3
  23. Χούλη Αικατερίνη 2

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ