16.2.2015 17:58

7 προσωπικότητες στην προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με δυο Χιώτες, τους Γ. Μαλαφή και Ηλ. Σμυρνιούδη, εκπροσωπείται ο νομός μας στο Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας που συγκροτήθηκε έπειτα από εισήγηση τριμελούς επιστημονικής επιτροπής.

Το Συμβούλιο, όπως ο Ν. 4310/2014 και ειδικότερα το άρθρο 10 αυτού ορίζει, αποτελείται από τρεις καθηγητές ΑΕΙ και τέσσερα μέλη που προέρχονται από τους παραγωγικούς τομείς, τον επιχειρηματικό χώρο και την τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν εμπειρία σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων υποβλήθηκε επίσημα με την κατάθεση πλήρους βιογραφικού έπειτα από δημόσια προκήρυξη-πρόσκληση.

Ρόλος του ΠΣΕΚ είναι να λειτουργεί αντίστοιχα με την Επιτροπή Παρακολούθησης για όσα από τα μέτρα της νέας Προγραμματικής Περιόδου έχουν έντονο το στοιχείο της έρευνας και της καινοτομίας ως βασική προϋπόθεση ένταξης.

Η θητεία των μελών του ΠΣΕΚ είναι τετραετής.  

1)   Ζούρος Νικόλαος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

2)   Ματσίνος Ιωάννης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου

3)   Σπιλάνης Ιωάννης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

4)   Μητσός Αχιλλέας, οικονομολόγος, πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας

5)   Μαλαφής Ιωάννης, με 20ετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, κάτοχος Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, ιατρός

6)   Σμυρνιούδης Ηλίας, διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, γεωπόνος

7)   Τσαχάκη Μαρούσα, επιστημονικός σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων και Ποτών, ερευνήτρια, οινολόγος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ