4.3.2013 12:44

3+1 κινήσεις γεφύρωσης του χάσματος

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ 4 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΝΙΑΡΗ

Νέα θεμέλια στις μέχρι τώρα ψυχρές σχέσεις με τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη επιχειρεί να θέσει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κ. Γανιάρης, καθώς στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, εισηγείται 4 θέματα που ως τελικό αποδέκτη έχουν το Δήμο Χίου.

Τα δύο πρώτα αφορούν την αγορά αγροτεμαχίων, προκειμένου, αφενός να ξεκινήσει η αποκατάσταση του δρόμου του ΧΥΤΑ αλλά και να προχωρήσουν τα υδρευτικά δίκτυα του Κατράρη.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Κ. Γανιάρης, η αγορά των απαιτούμενων αγροτεμαχίων θα γίνει με άμεσες ενέργειες, χωρίς τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης, που θεωρείται χρονοβόρα και ενέχει δικαστικές προσφυγές. Στόχος της Περιφέρειας είναι να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, ώστε με το τέλος της δοκιμαστικής λειτουργίας του τα οχήματα να διέρχονται ασφαλώς από το σημείο.

Στην περίπτωση αγοράς αγροτεμαχίων αυτή αναμένεται να διευκολύνει την προσπάθεια της ΔΕΥΑ Χίου να υδροδοτήσει τη Νότια Χίο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού από το φράγμα του Κατράρη.

Αποπληρώνουν τα ενοίκια

Ως μικρή τονωτική ένεση στα οικονομικά του Δήμου αναμένεται να λειτουργήσει η αποπληρωμή των ενοικίων για τη χρήση του κτιρίου της οδού Οινοποίωνος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, μετά την πρόσφατη διαταγή πληρωμής, η Περιφέρεια θα εγκρίνει την αποδέσμευση ποσού 70.000 ευρώ προκειμένου να κατατεθούν στο Δήμο Χίου.

Και μηχάνημα…

Τέλος, με εισήγησή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Κ. Γανιάρης αναμένεται να ζητήσει από το σώμα την έγκριση παραχώρησης οχήματος της Περιφέρειας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου που θα χρησιμεύσει στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ