27.7.2012 14:11

245 έβλεπαν (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ Δ. ΠΑΤΣΟΥΡΗ

Στο στόχαστρο του ΙΚΑ έχουν μπει οι μαϊμού συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας σήμερα στο ΜΜΕ της Χίου, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης, που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να δώσει στοιχεία για τα αποτελέσματα των ελέγχων των επιδομάτων τυφλότητας που δόθηκαν στο νησί από το τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα.

Ο στόχος της δημιουργίας των επιτροπών αναπηρίας σύμφωνα με τον κ. Πατσούρη, ήταν η δημιουργία ενιαίου Εθνικού Μητρώου αναπηρίας και η διασύνδεση των βάσεων δεδομένων από όλους του φορείς που χορηγούν τέτοιου είδους επιδόματα.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τους ρυθμούς των ελέγχων τόνισες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις κυρίως στα καρδιολογικά, στα νευρολογικά και στα ψυχιατρικά περιστατικά, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιατροί που έχουν μπει στο σώμα είναι λίγοι αυτών των ειδικοτήτων.

 

Τα αποτελέσματα της Χίου

Το ΙΚΑ πιστοποιώντας την αναπηρία εκλήθη από την Γ.Γ. Πρόνοιας να επανεξετάσει τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, αφού με την επεξεργασία των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι η Χίος ήταν παραπάνω από τον μέσο Πανελλαδικό μέσο όρο.

Από αυτούς που τελικά προσήλθαν προέκυψε ότι μόνο οι 177 δικαιούταν επίδομα τυφλότητας, εκ των οποίων οι 168 εφόρου ζωής και 9  για ένα χρόνο. Οι υπόλοιποι 245 δεν ήταν δικαιούχοι ενώ περίπου 50 άτομα δεν μετέβησαν για εξέταση γεγονός που θα ελεγχθεί από το ΙΚΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Καμία αμφιβολία για τα αποτελέσματα

 Όπως πάντως σχολίασε ο κ. Πατσούρης σε ερώτηση του «π» για το αν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα ο ίδιος είπε: «Οι γιατροί που είναι και αρμόδιοι με διαβεβαίωσαν ότι με βάση την κληνική εικόνα που είχαν είναι 100% βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Η πιθανότητα να κάνουν λάθος είναι μηδενική. Οι προσελθόντες δεν υποκρίθηκαν ότι είχαν κάτι ενώ δεν είχαν».

 

Έρχεται η σειρά των επιδομάτων σωματικής αναπηρίας

Την ίδια ώρα ο υποδιοικητής του ΙΚΑ εξήγγειλε ελέγχους σε βάθος σε ότι αφορά τις υπόλοιπες μορφές αναπηρίας, τονίζοντας ότι αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε επείγουσες περιπτώσεις, θα ξεκινήσει η σε βάθος διερεύνηση όσων ωφελούνται από επιδόματα άλλων παθήσεων με αυτά της σωματικής αναπηρίας να βρίσκονται πρώτα στη λίστα.

«Ίσως σύντομα να βρεθώ ξανά στο νησί σας», ήταν το σχόλιο του κ. Πατσούρη στην ερώτηση του «π» αν γίνεται «πάρτι επιδομάτων» με άλλες παθήσεις στη Χίο.

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι με το συνολικό πλαίσιο δράσης, η δυναμική ανάταξη της εικόνας του ΙΚΑ στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ