16.9.2018 19:15

ΦΩΤΟ | Σαπίζει αφημένο στην τύχη του το τελευταίο παραδοσιακό σκαρί του Βροντάδου

Ένα βήμα πριν τη διάλυση το αλιευτικό σκάφος «Στυλιανός»

Το ημερολόγιο έγραφε 18/7/2012 όταν, η τότε Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη με την παραίνεση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου προχωρούσε στην εγκατάσταση του αλιευτικού σκάφους «Στυλιανός» στην περιοχή του Πετροκάραβου, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο το τελευταίο παραδοσιακό σκαρί του Βροντάδου.

Από τότε μέχρι και σήμερα το μουσειακό σκάφος «Στυλιανός» αφέθηκε στην τύχη του, έρμαιο των καιρικών συνθηκών, του ήλιου, των τρωκτικών αλλά και όσων θέλησαν να πάρουν μέσα από αυτό οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε.

Οι όποιες προσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης είτε προς τον Δήμο, είτε προς το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την άμεση συντήρησή του έπεσαν στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν στις 2 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σκάφος από τον αντιδήμαρχο Μ. Φαφαλιό, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη κατάσταση του παραδοσιακού σκαριού, δεν έγινε απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα η πορεία προς διάλυση να είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Σαπισμένα ξύλα, ξηλωμένα εξαρτήματα, σίδερα που προεξέχουν δεξιά και αριστερά, συνθέτουν τη σημερινή εικόνα του τελευταίο παραδοσιακού σκαριού του Βροντάδου, έτσι όπως την αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του «π» το απόγευμα της Κυριακής.

Μοιραία το αλιευτικό σκάφος «Στυλιανός» από μουσειακό σκάφος μετατράπηκε σε ανοιχτό κίνδυνο για τους περιπατητές της περιοχής του Βροντάδου, με τη διάλυση και απομάκρυνσή του να αποτελεί πλέον μονόδρομο για τον Δήμο Χίου, που φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ