7.1.2021 13:13

Ξέμειναν από επιβάτες τα πλοία της ακτοπλοϊας στο Βόρειο Αιγαίο

Τέλος στο δρομολόγιο των Μεστών και μόλις 3 δρομολόγια για Πειραιά την εβδομάδα

Την περικοπή των καθημερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έφεραν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας από νομό σε νομό, με την Attica Group να ανακοινώσει ότι τα μέχρι σήμερα 6 δρομολόγια την εβδομάδα, περιορίζονται σε  μόλις 3.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε ως επακόλουθο της εξαιρετικά μειωμένης επιβατικής κίνησης, με τον Θόδωρο Μιχαλάκη να σημειώνει σε δηλώσεις του ότι, υπάρχουν ημέρες που ο αριθμός των επιβατών που επιβιβάζονται από τη Χίο ή προς τη Χίο δεν ξεπερνά τους 10.

«Είναι λογική αυτή η απόφαση, αφού με τη διακοπή της επιδότησης των δρομολογίων από το κράτος, οι εταιρείες ουσιαστικά χρηματοδοτούν μόνες τους τα δρομολόγια», σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό των δρομολογίων το πλοίο Νήσος Σάμος που θα εξυπηρετεί πλέον αποκλειστικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα αναχωρεί από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά  κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα και κάθε  Πέμπτη και Κυριακή στις 7 το απόγευμα.

Από το λιμάνι του Πειραιά το Νήσος Σάμος θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Κανονικά συνεχίζονται δύο φορές την εβδομάδα τα δρομολόγια της άγονης γραμμής προς το λιμάνι της Καβάλας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ