1.12.2017 20:45

Εκπαίδευση, εργατικότητα, επένδυση

Ένα αμπέλι, μια ελιά, μια βάρκα έστησε αυτό το έθνος και θα το ξαναστήσει  μέσα στο δύσκολο τοπίο που ζούμε παγκοσμίως, οι νέοι ναυτικοί μας μπορούν να τα καταφέρουν.

Το κλίμα αυτό κυριάρχησε  στην ορκωμοσία των 103 πρωτοετών σπουδαστών της Α.Ε.Ν Μηχανικών Χίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης το σχηματοποίησε και το τόνισε στους  σπουδαστές και στις οικογένειες τους που επενδύουν το μέλλον τους  στη σχολή και στη θάλασσα.

Επένδυση

Η πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν ήταν διάχυτη σε όλους, αρκεί όπως τόνισαν και οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών να διαβάσουν, να δουλέψουν πολύ και να επενδύσουν σωστά  τα χρήματα που θα βγάλουν.

«Τα λεφτά της θάλασσας είναι αλμυρά, αποκτιούνται δύσκολα και ξοδεύονται εύκολα», τους τόνισαν στα πηγαδάκια που στήθηκαν μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Εξασφάλιση

Η Διοικητής της Σχολής Μαρία Κάτσιαρη ανέγνωσε την ημερήσια διάταξη, διαβεβαίωσε τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια να εφοδιαστούν με τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να εξασφαλίσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις  την επαγγελματική τους αποκατάσταση .

Εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος τους καλωσόρισε τις τάξεις του Εμπορικού Ναυτικού ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Παρασκευάς.  Η Διοικητής της Ακαδημίας του απένειμε τον τιμητικό  θυρεό της Ακαδημίας.

Η Διευθύντρια Μαρία Μακκά  τόνισε ιδιαίτερα τις ανάγκες  κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, αλλά και την ανάγκη  συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών της Α.Ε.Ν. στη σύγχρονη ναυτική τεχνολογία.

Έργα

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι η πολιτεία κάνει το καλύτερο δυνατό για τον εμπλουτισμό της ναυτικής εκπαίδευσης. Υπενθύμισε τη δημιουργία σχολής σωστικών μέσων στην Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Οινουσσών, την προσθήκη σχολών ηλεκτρολόγων  και το συμβολικό ποσόν που διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση των σπουδαστών.

Εθνικοί στόχοι

Ο Βουλευτής Νότης Μυταράκης  τόνισε ότι εθνικούς  στόχους αποτελούν η ενίσχυση της Ελληνικότητας των  πληρωμάτων, η δημιουργία μετεκπαιδευτικών τμημάτων και σχολών κατωτέρων πληρωμάτων.

Εκ μέρους του συλλόγου σπουδαστών τους νέους συναδέλφους καλωσόρισε ο Πρόεδρος Δημήτρης Διοματάρης

Έπαινοι και επιδόματα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη επίδοση των επαίνων και των οικονομικών επιδομάτων στους διακριθέντες σπουδαστές,  από την Ι. Μητρόπολη Χίου και τις Ναυτιλιακές Εταιρείες. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάρκος.

ΕΙΔΗΣΗ: http://www.politischios.gr/naytilia/ekpaideysi-ergatikotita-ependysi

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ