19.7.2013 15:13

Ζωντανεύει το χωριό «φάντασμα» (ΦΩΤΟ)

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 7ΕΤΙΑ

Την πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανίκανη να αναδείξει και να εκμεταλλευτεί υποδομές που θα μπορούσαν να τις επιφέρουν σημαντικά έσοδα εν μέσω οικονομικής κρίσης, εδραιώνει η εικόνα του τουριστικού χωριού του Αίπους έπειτα από τις παρεμβάσεις τις «Κιβωτού του κόσμου» που μετέτρεψαν τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις σε ένα πλήρως λειτουργικό χωριό ικανό να ανταποκριθεί πλήρως στη φιλοξενία των 75 παιδιών που θα καταφθάσουν στη Χίο στις 25 Ιουλίου. 

Το χωριό «φάντασμα» απόρροια των χειρισμών του πρώην Δήμου Ομηρούπολης και του ενιαίου πλέον Δήμου Χίου πλέον έχει ανακαινισθεί πλήρως αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό απλά και μόνο στη θέασή του.

8 εργάτες υπό την επίβλεψη του Βασίλη Βάκα, συνεργάτη της «Κιβωτού», κατάφεραν σε λιγότερο από 2 εβδομάδες αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο για την τοπική αυτοδιοίκηση, να το επαναφέρουν στην αρχική του μορφή έτσι όπως δημιουργήθηκε επί δημοτικής αρχής Μεννή.

Αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνα, δωμάτια, κουζίνες, αύλειος χώρος επισκευάσθηκαν με τέτοιο τρόπο που ο επισκέπτης θεωρεί ότι πρόκειται για καινούργιες εγκαταστάσεις.

«Εργαζόμαστε μέρα- νύχτα»

«Εδώ και μιάμιση εβδομάδα 8 άνθρωποι εργαζόμαστε για δείτε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Το πιο δύσκολο βήμα ήταν να μαζέψουμε το χάλι που υπήρχε εδώ. Ήταν όλα πεταμένα, λεηλατημένα, σπασμένα. Αυτά καταφέραμε να τα μαζέψουμε σε σύντομο διάστημα και πλέον προχωράμε στο στάδιο της επισκευής με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Όλα αυτά γίνονται υπό την επίβλεψη του π. Αντώνιου Παπανικολάου ο οποίος αγωνιά να είναι όλα έτοιμα για τα 75 παιδιά που θα έρθουν στις 25 Ιουλίου. Η εντολή που μας έχει δώσει είναι να μη γίνονται προχειροδουλειές και εμείς την υπακούμε πιστά», είπε στον «π» ο Β. Βάκας.

Εκτός όμως από τα προβλήματα που προέκυψαν με τους σωρούς μπάζων τα συνεργεία της Κιβωτού είχαν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα των κλεμμένων μηχανημάτων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι λόγω της απουσίας επίβλεψης όλα αυτά τα χρόνια είχαν κλαπεί τόσο η γεννήτρια της πισίνας όσο και τα μηχανήματα του βιολογικού καθαρισμού των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον Β. Βάκα αυτά θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου μέχρι και 8.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ