13.6.2016 15:22

Ζητούν τη βοήθεια των Γερμανών

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ Σ. ΣΥΡΙΩΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Την επόμενη φάση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) να επιφορτίζεται με την εφαρμογή της διαδικασίας της κομποστοποίησης και στη Χίο.

Παρότι τα μηνύματα για τη διάρκεια ζωής του Χ.Υ.Τ.Α. της νότιας Χίου είναι αισιόδοξα, αφού οι ποσότητες που έχουν ταφεί είναι λιγότερες από αυτές που όριζε το χρονοδιάγραμμα «ζωής» του, το στοίχημα για την καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών παραμένει.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Μανώλης Βουρνούς συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. αναμένεται να μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου μέσα από το φορέα της «Ελληνογερμανικής συνεργασίας», να λάβουν τεχνογνωσία για το ζήτημα της κομποστοποίησης.

«Σε τοπικό επίπεδο οι μελέτες υπάρχουν από το παρελθόν. Γνωρίζουμε τι χρειάζεται η Χίος κι έτσι προσπαθούμε να διορθώσουμε ορισμένα σημεία των μελετών για να τις εντάξουμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Το μεγάλο στοίχημα για τον Δήμο είναι να συνδυάσει την ανακύκλωση, με τη διαλογή των απορριμμάτων και τελικά την κομποστοποίηση, ώστε η ποσότητα απορρίμματα που θα οδηγούνται για ταφή στον Χ.Υ.Τ.Α. να μειωθεί σημαντικά . Οι πόλεις που θα επισκεφθούμε είναι στα μεγέθη του πληθυσμού της Χίου. Θα πάμε, θα δούμε με ποιον τρόπο δουλεύουν εκεί και θα προσαρμόσουμε την εμπειρία που θα αποκομίσουμε στις ανάγκες του νησιού μας», δήλωσε στον «π» ο Μ. Βουρνούς. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ