7.7.2016 10:33

Ζητούν ενημέρωση για τις απευθείας αναθέσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αναθέσεις έργων, εγείρει με επιστολή του στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χίου, έπειτα από τις συνεχόμενες καταγγελίες των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί απευθείας αναθέσεων μελετών και έργων «που πολλές φορές είναι αμφιβόλου σκοπού».

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων στην επιστολή ζητά από την Τεχνική Υπηρεσία ενημέρωση για τις μελέτες που έχουν ή πρόκειται να ανατεθούν, σε ποιους μελετητές και με ποια διαδικασία.

«Δεν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες, στην παρούσα φάση απλά ζητάμε ενημέρωση, προκειμένου να μελετήσουμε τον τρόπο που ανατίθενται οι μελέτες. Απευθείας αναθέσεις πάντα γίνονταν ανεξάρτητα αν γίνονταν γνωστές ή όχι. Αναμένουμε την απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για να τοποθετηθούμε με βάση τα πραγματικά περιστατικά», ανέφερε σε δηλώσεις της στον «π» η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Άννα Φήκαρη.

Παρέμβαση και από τον Π. Λαμπρινούδη

Την επιστολή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων σχολίασε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Π. Λαμπρινούδης, κάνοντας λόγο για κατά συρροή απευθείας αναθέσεις από τον Μ. Βουρνού για έργα και μελέτες χωρίς αποτελεσματικότητα.

«Μέχρι στιγμής απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν υπάρχει. Θα συνεχίζονται να ανατίθενται οι μελέτες στόμα με στόμα;», διερωτάται ο πρώην Δήμαρχος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ