4.11.2016 17:47

Ζητά αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό

ΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Η Ρ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Α.Τ

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σύντομα  η διαδικασία καταθέσεων των μαρτύρων στον ανακριτή  για την υπόθεση της μήνυσης  που έχει υποβάλλει η οικογένεια της Ρούλας Δημοπούλου εναντίον κάθε υπεύθυνου, για τον τραυματισμό της από τα ΜΑΤ το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου 2016, στα επεισόδια που  έγιναν στην οδό Καλουτά στα Ταμπάκικα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς και στέγασης 170 μεταναστών από τις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ στο κτίριο του πρώην βυρσοδεψείου Ζαφειράκη. Η μήνυση στρέφεται αρχικά εναντίον της Αστυνομίας και στη συνέχεια από την προανάκριση θα μορφοποιηθούν τα πρόσωπα που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το θύμα

Στις 5 Δεκεμβρίου καλείται το θύμα της επίθεσης  να καταθέσει ως μάρτυρας στον ανακριτή του Πταισματοδικείου για τα γεγονότα που οδήγησαν στον τραυματισμό, τη διαμονή της στο νοσοκομείο και τις υπόλοιπες περιπέτειες υγείας που έχει από τότε.

«Έχω υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την απρόκλητη επίθεση εναντίον μου. Με χτυπούσαν Έλληνες αστυνομικοί χωρίς αιτία, ενώ τους έλεγα ότι είμαι χειρουργημένη. Μου έσπασαν το πόδι, νοσηλεύτηκα δύο φορές στο νοσοκομείο και υποφέρω ακόμη».

Ταυτόχρονα  καταλογίζει αδιαφορία και στις τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για ένα δημότη που τον τραυμάτισαν σε επεισόδια τα οποία προκλήθηκαν από την επιλογή τους να στεγαστούν οι μετανάστες στην περιοχή.

Οι διώξεις

« Αρχικά στρεφόμαστε κατά της αστυνομίας, των αυτουργών  που προκάλεσαν τον ξυλοδαρμό, των ηθικών αυτουργών και όποιων άλλων θα αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στο περιστατικό», δηλώνει στον «π» ο δικηγόρος της Γιώργος Μεργές.

 «Δεν έχει ασκηθεί ακόμη  ποινική δίωξη, θα προσωποποιηθούν οι υπεύθυνοι από την προανάκριση που ολοκληρώνεται σύντομα και θα ασκηθούν διώξεις σε συγκεκριμένα άτομα. Σε αυτή τη φάση δεν στρεφόμαστε κατά του δήμου ή άλλων φορέων, ζητάμε την αξιολόγηση των ευθυνών όποιων εμπλέκονται  κατ’ αρχήν στο περιστατικό του ξυλοδαρμού, θα περιμένουμε να δούμε σε ποιους θα ασκήσει διώξεις ο Εισαγγελέας και στη συνέχεια θα κινηθούμε εναντίον τους  ποινικά και με αγωγές οικονομικών αποζημιώσεων».

Η συνέχεια θα δοθεί πολύ σύντομα στην αίθουσα του Πρωτοδικείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ