6.11.2016 23:27

«Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε».

135 ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 3Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ,

Αυξάνονται σταθερά και διαρκώς οι μητέρες που  ζητούν ενημέρωση και βοήθεια από την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού Χίου και η κινητικότητα γύρω από τα συναφή θέματα και αυτό ικανοποιεί τις υπεύθυνες της ομάδας που έχουν ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία τα τρία τελευταία χρόνια. Στην 3η  εκδήλωση  Δημόσιου Θηλασμού που διοργανώθηκε στο δημαρχείο Χίου από την  Ομάδα Μητρικού Θηλασμού Χίου, συμμετείχαν δέκα λιγότερες μητέρες, 135 έναντι 145 το 2015, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δεν απεικονίζουν πάντα την πραγματικότητα. 

Αρκετές  μητέρες  καθυστέρησαν να πάνε γιατί τα μωρά δεν έχουν ωράρια στη ζωή τους,  κάποια παιδιά που δεν ήθελαν να θηλάσουν και δεν καταμετρήθηκαν, αλλά οι αριθμοί έχουν μικρή σημασία μπροστά στα αποτελέσματα μιας προσπάθειας που  προστατεύει την υγεία των μωρών, των μητέρων, συμβάλλει στην ψυχολογική ισορροπία της οικογένειας, αναδεικνύει το ανθρώπινο μεγαλείο και επαναφέρει στο προσκήνιο το θηλασμό των παιδιών ο οποίος τις  δεκαετίες είχε σχεδόν καταργηθεί από τον κακώς εννοούμενο σύγχρονο τρόπο ζωής.   

«Μας ενδιαφέρει η ομάδα να είναι ενεργή,  να προσφέρει όλη τη χρονιά και να μην περιορίζεται στη συμβολική κίνηση. Το έχουμε πετύχει, είναι το σημαντικότερο  και αυτό έχει σημασία», δηλώνει στον «π» η Μαρία Σεττάκη,  Διαχειρίστρια της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού Χίου.

Η  Ομάδα δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή, από τα αποτελέσματα της διαχρονικής προσπάθειας που ξεκίνησε το 2014, αλλά και από την έμπρακτη συμμετοχή των ανδρών που στηρίζουν τις συζύγους τους σπάζοντας τα ταμπού του πρόσφατου παρελθόντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ