16.7.2014 10:24

Υπεύθυνος ο… κανένας

ΑΡΟΝ- ΑΡΟΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ένα τυχαίο περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας στάθηκε ικανό για να αποκαλύψει την ανυπαρξία σχεδιασμού και προγραμματισμού της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά στη διαχείριση του υπαίθριου ανοιχτού θεάτρου του Καστρομηνά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας αποφάσισε να κλείσει αιφνίδια το θέατρο στις 15 Αυγούστου, δηλώνοντας αδυναμία λειτουργίας του ελλείψει προσωπικού.

Το περιστατικό

Βράδυ Δευτέρας, ο Καστρομηνάς κατακλύζεται από μικρά παιδιά στα πλαίσια παιδικής παράστασης. Όπως κατήγγειλαν γονείς στο politischios.gr,  οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τον χώρο με αποτέλεσμα 4 παιδιά να δεχθούν τσίμπημα από σφήκες που είχαν σχηματίσει φωλιές στα καθίσματα του υπαίθριου θεάτρου, ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο.  

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέλη του ενημερώνονται για το συμβάν από τη διαδικτυακή πύλη του «π». Έτσι αποφασίζεται να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα προς το τέλος της συνεδρίασης με τη  Δημοτική Αρχή να σημειώνει ότι υπάρχει σαφές ζήτημα με τον φορέα διαχείρισης  του θεάτρου μετά από διαφωνία που έχει προκύψει για το αν πρέπει να λειτουργεί ή όχι. 

Δεν είχαν υπαλλήλους

Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε να ξετυλίγεται το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το ανοιχτό θέατρο από τη στιγμή που η ΔΗΚΕΧ το επέστρεψε στον Δήμο Χίου, λειτουργούσε κυριολεκτικά στον αυτόματα.

Όπως είπε ο Π. Στεφάνου, όλο αυτό το διάστημα ο χώρος άνοιγε και έκλεινε με έναν μη μόνιμο υπάλληλο από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ενώ η ευθύνη του χώρου βάραινε τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης χωρίς ωστόσο να μπορεί να ελεγχθεί για ζητήματα όπως οι φθορές, η ασφάλεια ή η καθαριότητα.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρείται το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία φύλαξης εισέβαλλαν στον χώρο και άδειασαν στην κυριολεξία τις αποθήκες και τα καμαρίνια του θεάτρου.

Τους είχαν προειδοποιήσει

Όλα αυτά βέβαια είχαν επισημανθεί από τους υπαλλήλους του Δήμου που με το 24499/4-6-2014 έγγραφο του Τμήματος περιουσίας, ζητούσαν από το Δήμαρχο, «την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων παραστάσεων στο θέατρο Καστρομηνά, εξαιτίας των σοβαρών λειτουργικών ελλείψεων και ιδιαίτερα λόγω έλλειψης αδειοδοτήσεων λειτουργίας και προσωπικού που θα στηρίξει τις εκδηλώσεις».

Η δημοτική αρχή πάντως απαντώντας στις αιτιάσεις των εργαζομένων σημείωσε ότι το θέατρο διαθέτει άδεια λειτουργίας για 600 άτομα ενώ διά στόματος Π. Στεφάνου ειπώθηκε ότι ο Δήμος σκόπευε να ενοικιάσει τον χώρο σε ιδιώτες ωστόσο μεσολάβησαν οι εκλογές κι έτσι και αυτό το θέμα παραπέμπεται στη νέα δημοτική αρχή.

Γεγονός όμως αποτελεί ότι εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, κι ενώ σε άλλα νησιά τη συγκεκριμένη περίοδο θα βρίσκονται σε κορύφωση καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Χίος σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής επιλέγει να βάλει λουκέτο στον μεγαλύτερο χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.

Έτσι η αυλαία του Καστρομηνά για φέτος θα κλείσει απότομα στις 15 Αυγούστου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ