4.9.2014 10:55

Υπεύθυνη ενημέρωση ζητούν οι θιγόμενοι από το Γενικό Πολεοδομικό

Την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ζητάει ο Σύλλογος Θιγομένων από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πόλης, που το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Στόχος του συλλόγου θιγομένων είναι σύμφωνα με τον Σπ. Κάβουρα οι τροποποιήσεις στο σχέδιο πόλης, που θα επηρεάσουν αντίστοιχα και τους λογαριασμούς.

Στην παρουσίαση που ακολούθησε αναφέρθηκαν τα λάθη και οι παραλείψεις ενώ στο κείμενο που απέστειλαν προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν τα παρακάτω:

1)    Υπεύθυνη ενημέρωση για το Γενικό πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Χίου, με όλες τις παραμέτρους του ( πχ. Προθεσμίες ολοκλήρωσης διαδικασιών, δικαιώματα και υποχρεώσεις ιδιοκτητών κάθε περιοχής, ζώνες χρήσης κ τι σημαίνουν, εισφορές, συντελεστές δόμησης, κατατμήσεις, προστασία περιβάλλοντος, αναπτυξιακές προοπτικές, κ.α.)

2)    Να καταγραφεί στις μελέτες η υπάρχουσα ακίνητη περιουσία του Δήμου, δημοσίου, και ΝΠΔΔ, ανά περιοχή η οποία εκπίπτει από τις εισφορές των κατοίκων κ να αξιοποιηθεί έναντι ιδιωτικών οικοπέδων.

3)    Να υποστηρίξει ο δήμος την παρέμβασή μας στη διαβούλευση του νομοσχεδίου εισφορών γης χρήματος.

4)    Να δημιουργηθεί στο δήμο υπεύθυνο τμήμα χωροταξίας, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για το χειρισμό του θέματος.

5)    Την υπεύθυνη ενημέρωση και διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανά πολεοδομική ενότητα, (παρ. 2, άρ.3, ν.1337/1983, παρ. Γ, αρ.5, ν.3827/2010).

6)    Την δέσμευση των δημοτικών αρχόντων ότι θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν το θέμα χωρίς να επιβαρύνουν του ήδη βεβαρυμμένους ιδιοκτήτες από την εξοντωτική φορολογία.

7)    Την συμμετοχή εκπροσώπων μας στις ομάδες διαβούλευσης της μελέτης με τους φορείς.

8)    Τη συνεξέταση των σχεδίων από Βροντάδο έως Καμπόχωρα, για εξοικονόμηση πόρων κ καταγραφή μεγάλων έργων κοινής ωφέλειας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ