6.10.2015 11:50

Υγραεριό-εκκίνηση

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του πρώτου πρατηρίου καυσίμων με υγραέριο για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των οχημάτων του νησιού που διαθέτουν κινητήρα υγραεριοκίνησης βρίσκεται η εταιρεία «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ».

Μετά από 10 μήνες αναμονής και 4 χρόνια γραφειοκρατίας,  η επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας που θα καθόριζε την αιγιαλίτιδα ζώνη στην περιοχή του Κονταρίου, συστήθηκε και έπειτα από αυτοψία συνηγόρησε κατ’ αρχήν θετικά στη δημιουργία της συγκεκριμένης υποδομής.

«Ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο η επιτροπή συστήθηκε και πλέον αναμένουμε να δημοσιευθεί η απόφαση στο ΦΕΚ. Από αυτό το σημείο και μετά θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η άδεια δόμησης από την Πολεοδομία ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το πρατήριο», ανέφερε στον «π» ο υπεύθυνος της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Σ. Σούτης.

Τι προβλέπει η επένδυση

Σύμφωνα με τον κ. Σούτη ο σχεδιασμός της εταιρίας προβλέπει τη δημιουργία δεξαμενής, την τοποθέτηση αντλιών και τη δημιουργία στεγάστρου. «Θα πρόκειται για ένα πρατήριο όπως όλα τα υπόλοιπα. Τα αυτοκίνητα θα έρχονται από εδώ και θα μπορούν να εφοδιάζονται με καύσιμα», εξήγησε ο κ. Σούτης, κάνοντας λόγο για μία σημαντική εξέλιξη που θα αλλάξει τα δεδομένα κίνησης και στο νησί μας.

Προετοιμάζονται οι Χιώτες

Ερωτώμενος για το αν η Χίος είναι έτοιμη να υποδεχθεί το υγραέριο ως βασικό καύσιμο κίνησης στα Ι.Χ., ο υπεύθυνος της «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ» σημείωσε ότι αρκετοί Χιώτες έχουν προχωρήσει στη μετατροπή των οχημάτων τους, αναμένοντας τη λειτουργία των πρατηρίων.

«Υπάρχουν μέχρι στιγμής 3-4 εξειδικευμένα συνεργεία τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στη μετατροπή των κινητήρων σε υγραέριο», εξήγησε ο ίδιος. 

Σημαντική εξοικονόμηση

Τέλος ο κ. Σούτης αναφέρθηκε στη σημαντική εξοικονόμηση για τον κάτοχο Ι.Χ. που κινείται με υγραέριο κίνησης.

«Με βάση τις σημερινές τιμές και κρίνοντας και από τη γειτονική Μυτιλήνη, η εξοικονόμηση φθάνει σε ποσοστό 35-45% της σημερινή τιμής της βενζίνης», κατέληξε ο κ. Σούτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ