1.3.2014 12:17

Ξεσκέπασαν κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 42ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ

Ακόμα μία επιτυχία σημείωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα κατάφερε να συλλάβει και 3ο Τούρκο διακινητή στην περιοχή των Νενήτων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα της Καλαμωτής.

Ο 42χρονος συλληφθείς από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε ότι τις βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης μετέφερε 15 Σύριους τους οποίους και αποβίβασε στην παραλία των Γριδίων ενώ η αναγνώρισή του ως διακινητής έγινε και από 2 Σύριους που κρατούνται στο Κέντρο του Μερσινιδίου.

Το κύκλωμα

Παράλληλα όπως προέκυψε από τις έρευνες ο 42χρονος επιβεβαίωσε ότι γνώριζε τους δύο ομοεθνείς του που είχαν συλληφθεί ένα 24ωρο νωρίτερα ενώ ανέφερε ότι από τον έναν είχε προμηθευτεί το πολυεστερικό σκάφος με το οποίο πραγματοποιούσε τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Ο 42χρονος πάντως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Λιμενικές Αρχές όταν είχε εντοπιστεί σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις 05/02/2014 από το Φορτηγό «Ευστράτιος» στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου μέσα σε ακυβέρνητο σκάφος με το όνομα «ΚΟΤΑΝ» με τις αρχές να εκτιμούν ότι με αυτό είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν στο Εμπορειός στις 03/02/2014.

«Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προκύπτει ότι ο 42χρονος καθώς και αυτοί που συνελλήφθησαν στις 26/2 αποτελούν μέλη κυκλώματος που κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διακινεί παράνομους μετανάστες από το έναντι Τουρκικά παράλια στην Ελληνική επικράτεια», αναφέρει σε σχετική ενημέρωση ο Λιμενάρχης Χίου Ι. Αργυράκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ