30.10.2012 13:47

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του Πυργίου

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΧΙΟΥ- ΜΕΣΤΩΝ

Σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Χίου – Μεστών στο ύψος του Κέντρου Υγείας Πυργίου προχωράνε οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρώμενοι με αυτόν τον τρόπο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου να παραχωρήσει σε πληγέντες κτηνοτρόφους εκτάσεις στα νότια.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου οι κάτοικοι του Πυργίου αναφέρουν:
«Μετά την συνέλευση του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Πυργίου, οι αρμόδιοι για την κτηνοτροφία στην Χίο, μας διαβεβαίωσαν ότι οι βοσκότοποι που θα δοθούν σε κτηνοτρόφους θα είναι μόνο αυτοί που δεν θα επηρεάζουν την καλλιέργεια μαστίχας, και δεν θα έχουν καεί από την καλοκαιρινή φωτιά.

Εμείς τους πιστέψαμε, και θεωρήσαμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στα λόγια και στις υποσχέσεις τους.
Χθες το απόγευμα, οι κάτοικοι του χωριού είδαν εμβρόντητοι τα πρώτα κοπάδια, να κατεβαίνουν για να βοσκήσουν σε περιοχές που είτε είναι καμένες, είτε αποτελούν βασικές περιοχές παραγωγής μαστίχας.Για παράδειγμα χθες ο Τζίκας με κοντά στα 1000 αιγοπρόβατα και με κατεύθυνση το "Κακό Λαγκάδι" στα Δότια, σταματήθηκε από Πυργούσους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Δυστυχώς εμείς αφού δεν μας προστατεύει κανείς, θα πρέπει να προστατευτούμε μόνοι μας. Πλέον δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρμόδιοι που έχουν την ικανότητα, και την βούληση να εφαρμόσουν αυτά που προβλέπονται και να οριοθετήσουν βοσκοτόπια.

Γι αυτό τον λόγο, σήμερα στις 17:00 στην πλατεία του Πυργίου, θα κάνουμε Γενική Συνέλευση των κατοίκων, και θα κλείσουμε συμβολικά τον δρόμο Χίου Μεστών στο ύψος του Κέντρου Υγείας Πυργίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ