17.4.2014 10:41

Ξέμεινε από κονδύλια ο Ρουκετοπόλεμος

Τη λαϊκή παροιμία «τα καλά του Γιάννη θέλω» επιβεβαίωσε χθες η Δημοτική Αρχή που στο παρά πέντε του Ρουκετοπόλεμου φάνηκε να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ασφαλούς διεξαγωγής του εθίμου ψηφίζοντας πιστώσεις λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για την πλήρη προστασία των συνεργείων και των κατοικιών πέριξ των δύο ενοριών.

Η συζήτηση του θέματος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο άναψε φωτιές μεταξύ του Ν. Νύκτα και του Π. Λαμπρινούδη με τον πρώτο να μεταφέρει τα παράπονα και τις ανησυχίες τόσο των κατοίκων όσο και των ρουκετατζήδων για πιθανά ατυχήματα και ζημιές λόγω της ανεπαρκούς φύλαξης.

Με βάση την εισήγηση που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία μόλις 7.500 ευρώ θα διατεθούν για την διεξαγωγή του εθίμου με τα μισά από αυτά να αφορούν χρήματα που προορίζονται για εξόφληση ζημιών από περασμένες χρονιές.

«Δεν διασφαλίζονται τα συνεργεία»

Αποτέλεσμα των μειωμένων πιστώσεων σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης είναι τα συνεργεία των ρουκετατζήδων από τις δύο ενορίες αλλά και αρκετά σπίτια πέριξ των εκκλησιών να μένουν απροστάτευτα αφού τα χρήματα δεν αρκούν για την αγορά και τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος.

«Πρόσφατα διέρρηξαν την αποθήκη που φυλάσσαμε τα σύρματα από τις προηγούμενες χρονιές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργια. Εκτός αυτού έχει αυξηθεί ο αριθμός των σπιτιών που χρειάζονται προστασία με αποτέλεσμα το πλέγμα να μην επαρκεί. Με την απόφασή σας να μη δώσετε τα απαιτούμενα χρήματα να αναλάβετε και την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος», είπε στον Π. Λαμπρινούδη ο Ν. Νύκτας τονίζοντας ότι αν ο Δήμος δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με το έθιμο να παραχωρήσει τη διοργάνωσή του σε άλλο φορέα του νησιού.

Μάταια ο τοπικός αντιδήμαρχος προσπάθησε να μεταπείσει την πλειοψηφία για περισσότερα χρήματα αφού στο τέλος το ποσό παρέμεινε το ίδιο με το ίδιο και τις αντιπολιτεύσεις να το καταψηφίζουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Έχουμε ένα χρόνο να διοργανώσουμε το έθιμο και 3 μέρες πριν αναζητούμε τα αυτονόητα. Ναι μεν θέλουμε τα καλά του εθίμου όχι όμως και τις ευθύνες που μας αναλογούν. Συμμεριζόμαστε την ανάγκη για περισσότερα μέτρα ασφαλείας και γι’ αυτό καταψηφίζουμε την πρόταση της πλειοψηφίας», είπε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ