15.4.2015 13:38

Ξεκίνησε η δημιουργία νέου καταυλισμού προσφύγων [ΒΙΝΤΕΟ]

ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 250 ΑΤΟΜΑ

Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής νέου καταυλισμού προσφύγων στην περιοχή του Μερσινιδίου, ικανού να φιλοξενήσουν μέχρι και 250 άτομα.

Το πρωί της Τετάρτης συνεργεία του Δήμου υπό την επίβλεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Β. Αιγαίου Κ. Λαγού και του Αστυνομικού Διευθυντή και υποδιοικητή της Α.Δ. Χίου Δ. Αυγερινού ξεκίνησαν τις εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου ώστε αμέσως μετά να επιστρωθεί ο χώρος με 3Α και στη συνέχεια να τοποθετηθούν 16 σκηνές του Στρατού και του τμήματος Πρόνοιας της Περιφέρειας καθώς και δύο κοντέινερ του Δήμου Χίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Αυγερινός μπορεί η λύση αυτή να είναι προσωρινή όμως θα επιλύσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα στέγασης των μεταναστών που καθημερινά φθάνουν κατά δεκάδες από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος σύμφωνα με τον Δ. Αυγερινό είναι η δημιουργία τέτοιων υποδομών που θα αυξήσουν τη συνολική δυναμική των σημείων προσωρινής φιλοξενίας από τα 150 άτομα που είναι σήμερα στα 400. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ