Μπορεί να πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που το Μουσείο Μαστίχας άνοιξε με τον πλέον επίσημο τρόπο τις πόρτες του για το κοινό, όμως η κατασκευή δρόμου που θα οδηγεί σε αυτό, ακόμα και σήμερα, παραμένει ζητούμενο.
8 μήνες μετά τα εγκαίνια, ο δρόμος που οδηγεί στο θεματικό μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, παραμένει χωμάτινος και σπαρμένος με πέτρες χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί η κατασκευή του.
Ακόμα και οι τελευταίες προσπάθειες του Δήμου Χίου να εντάξει την κατασκευή του δρόμου σε κάποιο από τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέτειχαν παταγωδώς με αποτέλεσμα το έργο να «παγώσει».
Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Δήμος Χίου μέσω της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε να τροποποιήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και να χρηματοδοτήσει μέσω ιδίων πόρων το συγκεκριμένο έργο.
«Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 350.000 ευρώ. Εμείς μέσω του τακτικού προϋπολογισμού θα ξεκινήσουμε το έργο και ελπίζουμε ως την άνοιξη να ξεκινήσει και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να εντάξουμε το έργο σε αυτό, ώστε να ολοκληρωθεί και να πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Γδύσης.
Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.
Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.