29.5.2014 11:36

Ξεκινάνε οι ασφαλτοστρώσεις

ΜΕ 300.000 ΕΥΡΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Την επιστροφή στην καθημερινή πραγματικότητα επιβάλλουν οι συνθήκες για την απερχόμενη δημοτική αρχή με τον Π. Στεφάνου να τονίζει στον «π» ότι θα συνεχιστεί κανονικά ο προγραμματισμός των επεμβάσεων που είχαν δρομολογηθεί πριν τις εκλογές.

Έτσι αυτή την εβδομάδα συνεργεία του δήμου προχώρησαν στην επίστρωση του χώρου στάθμευσης στην Αγίων Αποστόλων με ασφαλτόμειγμα ώστε να περιοριστεί η σκόνη που δημιουργούν τα οχήματα.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χίου εντάσσεται στο πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Χίου που έχει προϋπολογιστεί στις 300.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Καλοκαιριού.

«Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι μισθωμένο από τον Δήμο Χίου για τρία χρόνια. Αφού πήραμε το πράσινο φως από τη νομική σύμβουλο ότι μπορούμε να επέμβουμε προχωρήσαμε στη ρήψη ασφαλτομείγματος ώστε να περιοριστεί η σκόνη από το χώμα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε και δεύτερη ρίψη», εξήγησε ο ίδιος, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα «πέσει» άσφαλτος καθώς το κόστος είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά του Δήμου.

Εν αναμονή της αρχαιολογίας

Όπως είπε ο Π. Στεφάνου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επεμβάσεων του Δήμου ανήκει και η μετατροπή – ασφαλτόστρωση της βόρειας Τάφρου σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, κάτι που απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογίας.

«Περιμένουμε το πράσινο φως από την αρμόδια αρχή που ευελπιστώ ότι θα έρθει σύντομα. Η μετατροπή της τάφρου σε οργανωμένο χώρο στάθμευσης θα επιλύσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης», επεσήμανε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ