21.3.2016 16:48

Ξεκαθάρισμα στο «ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ» μέσω ορκωτών λογιστών

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το «ΚΕΚ Όμηρος» είναι η δημοτική αρχή Βουρνού που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα εισηγηθεί τον ορισμό ορκωτών λογιστών με δεδομένη την αδυναμία των εκκαθαριστών να ολοκληρώσουν το έργο τους αφού μέχρι σήμερα οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αναθέσει με το ποσό των 10.000 ευρώ την εκκαθάριση του ΚΕΚ στους ορκωτούς λογιστές αλλά και σε λογιστή που θα συνεργαστεί με τους εκκαθαριστές, ώστε να τους δίνει τα στοιχεία που θα χρειαστούν για την εκκαθάριση.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι τρεις μικρομέτοχοι του «ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ» και συγκεκριμένα η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, η ΕΤΑΧ και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χίου δήλωσαν και εγγράφως οικονομική αδυναμία να συνεισφέρουν στο κόστος της εκκαθάρισης και δεδομένου ότι το ΚΕΚ δεν διαθέτει καθόλου ταμειακό υπόλοιπο για να πληρώσει τις δαπάνες, προτάθηκε τα έξοδα να μοιραστούν ανάμεσα στους δύο βασικούς μετόχους, το Δήμο Χίου και την ΠΕΔ Β. Αιγαίου, αναλογικά με τα ποσοστά συμμετοχής τους στην εταιρεία.

Και διαχειριστικός έλεγχος;

Σε ότι αφορά στο ύψος των οφειλών αυτές υπολογίζονται πάνω από 450.000 ευρώ προς εφορία, ΙΚΑ, εργαζόμενους και προμηθευτές ενώ συν των άλλων ο Δήμος έχει επιβαρυνθεί και με δάνειο ύψους 140.000 ευρώ που έλαβε το ΚΕΚ από τη Marfin με εγγυητή τον ίδιο που πλέον καλείται να το πληρώσει.

Το γεγονός πάντως ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για το πόσα χρήματα χρωστάει το ΚΕΚ, πώς και με ποιο σκεπτικό πάρθηκε το δάνειο καθώς και γιατί δεν προχώρησε η εκκαθάριση τόσα χρόνια, κάνει την δημοτική αρχή να στρέφεται ακόμη και στο ενδεχόμενο διαχειριστικού ελέγχου, η αναγκαιότητα του οποίου θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας των ορκωτών λογιστών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ