11.6.2015 10:28

(ΞΑΝΑ) Σύσκεψη για την επίσκεψη Βαρθολομαίου

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΚΟΥ

Σε μείζον θέμα για την τοπική Μητρόπολη αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Χίο, την ώρα που το νησί έχει σαφώς ουσιωδέστερα ζητήματα για να ασχοληθεί.

Κινητοποιώντας το σύνολο των φορέων για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, η προηγούμενη συνάντηση ήταν στις 14 Μαϊου, ο Μητροπολίτης Μάρκος συγκάλεσε εκ νέου σύσκεψη με τη συμμετοχή Αστυνομίας, Λιμενικού, Στρατού, Δήμου, Περιφέρειας και Βουλευτών προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις σε ότι αφορά στο προσχέδιο του προγράμματος της επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην σύσκεψη, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, έγινε ανασκόπηση στα ήδη λεχθέντα προ 15 ημερών, ενώ συζητήθηκαν επιμέρους αλλαγές στο αρχικό προσχέδιο. Επιβεβαιώθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και ο τόπος διαμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Έτσι εξετάστηκε η διαμονή του ίδιου και της συνοδείας του καταρχήν στο υπερπολυτελές «Αργέντικο», πρόταση που επί του παρόντος σκοντάφτει στο γεγονός ότι το πασίγνωστο αρχοντικό του Κάμπου δεν διαθέτει πολλά δωμάτια, γι’ αυτό κι αποφασίστηκε να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις για ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης.

Μάλιστα αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου συνάντηση το αργότερο αρχές Ιουλίου προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, μιας και σύντομα το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πρέπει να λάβει το τελικό κείμενο της Μητρόπολης Χίου για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο κ. Βαρθολομαίος.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ