Κοινωνία

12/10/16 16:16

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:04

Ξανά πρόσφυγες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Αναστάτωση προκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης η μετακίνηση προσφύγων από τον καταυλισμό της Σούδας, στον καταυλισμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Πέντε οικογένειες Σύρων προσφύγων, μη αντέχοντας όσα καθημερινά εκτυλίσσονται στον καταυλισμό, αποφάσισαν να αναζητήσουν άλλο σημείο διαμονής, καταλήγοντας ξανά στο χώρο όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ο καταυλισμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..

Άμεσα Δήμος και Αστυνομία κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την εγκατάστασή τους στο χώρο της οδού Δημοκρατίας, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Δεν αντέχουμε άλλο τη μαφία»

Εξηγώντας τους λόγους που οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, οι προσφυγικές οικογένειες εστίασαν κυρίως στο γεγονός της δραστηριοποίησης «μαφίας», με τη συμμετοχή κυρίως Αλγερινών, που λυμαίνεται τον καταυλισμό της Σούδας.

«Κάθε βράδυ μεθούν, πίνουν και δημιουργούν επεισόδια. Μπαίνουν μέσα στους οικίσκους και κλέβουν, μας παρενοχλούν, δημιουργούν συνέχεια φασαρίες, δεν αισθανόμαστε καθόλου ασφαλείς», επεσήμαναν, προσθέτοντας ότι εκτός των άλλων οι συνθήκες υγιεινής είναι τραγικές.

Παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων να τους απομακρύνουν, οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες αρνούνταν πεισματικά. Μάλιστα εκτός των άλλων απέρριψαν την πρόταση που τους έγινε να μεταφερθούν στην ΒΙ.ΑΛ. όπου υπήρχαν κενοί οικίσκοι. Το μοναδικό ενδεχόμενο που διαπραγματεύονταν ωστόσο ήταν η μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της πόλης, κάτι που όμως δεν ήταν άμεσα εφικτό.

Τελικά τόσο η Αστυνομία όσο και οι υπεύθυνοι του Δήμου αποχώρησαν χωρίς να είναι γνωστό αν θα επέμβαινε η διμοιρία των ΜΑΤ για την απομάκρυνσή τους. 

Δείτε επίσης