24.10.2013 16:39

Ξανά η ΝΕΛ στη γραμμή;

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΙΟΥ- ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕΣΩ ΛΑΥΡΙΟΥ

Το κενό που αφήνει πίσω η αναχώρηση του «Blue Star Patmos» επιχειρεί σύμφωνα με το metaforespress.gr να εκμεταλλευτεί η διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου με τη δρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή Λαύριο – Χίος- Μυτιλήνη σε καθημερινή βάση.

Οι διευκολύνσεις που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου τόσο προς τους επιβάτες όσο και προς τους οδηγούς Ι.Χ. και νταλικών κάνουν τη διοίκηση της ΝΕΛ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης στη γραμμή του βορείου Αιγαίου που την εγκατέλειψε βίαια με τον ερχομό του «Blue Star Patmos».

Οι διευκολύνσεις και το κόστος

Ο νέος σχεδιασμός της διοίκησης του λιμένα Λαυρίου προβλέπει συνεργασία με τον δήμο Λαυρεωτικής και το ΚΤΕΛ Αττικής ώστε να δρομολογήσει γραμμή που θα συνδέει απευθείας τον σταθμό του Μετρό και του Προαστιακού στο Κορωπί, με το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης, προς διευκόλυνση των φορτηγών, ο οργανισμός λιμένα θα παρέχει υπηρεσίες τρακτόρευσης, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ σε φυλασσόμενο χώρο εντός του λιμανιού, θα παρέχεται η δυνατότητα παραμονής των οχημάτων, μέχρι τη φόρτωση ή την παραλαβή τους.

Το σκεπτικό ότι οι εταιρείες που θα επιλέξουν το Λαύριο θα έχουν δρομολόγια με λιγότερα ναυτικά μίλια, λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς μειωμένες τιμές και στα εισιτήρια βρίσκεται στο μικροσκόπιο της διοίκησης της ΝΕΛ που τα τελευταία 24ωρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη γραμμή Λαύριο- Χίος- Μυτιλήνη.

Ωστόσο στην παρούσα φάση τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, ακόμα και στην προμήθεια καυσίμου, είναι τόσο σημαντικά που μπορεί να καταστήσουν τη συγκεκριμένη πρόθεση ως ένα ακόμα μη υλοποιήσιμο σχέδιο ελέω οικονομικής κρίσης.

Επιπλέον το συγκεκριμένο εγχείρημα θα κριθεί άμεσα και από την απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου σχετικά με το αίτημα της εταιρίας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ