29.3.2014 9:09

Ξαφνικός «θάνατος» για το ΕΚΑΒ Χίου ;

ΜΕ 1 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕΝΕΙ Η ΧΙΟΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικά 24ωρα από προηγούμενη ανάρτηση του Politischios.gr για τους κινδύνους που κρύβει η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ για το νησί μας. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Χίου όχι μόνο επιβεβαιώνει το προηγούμενο ρεπορτάζ αλλά επαναφέρει το ζήτημα τονίζοντας ότι με πολυνομοσχέδιο που περνάει την Κυριακή από τη Βουλή προωθείται η διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Το νομοσχέδιο

Με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, οι οδηγοί όλων των Νοσοκομείων της χώρας τίθεται σε διαθεσιμότητα ενός μήνα και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ. Αυτό όμως που ξέχασαν να υπολογίσουν είναι ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα συμπίπτει η περίοδος του Πάσχα οπότε και οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Το πρόβλημα

«Για να γίνει πλήρως αντιληπτό το πρόβλημα για το διάστημα που θα ισχύει η διαθεσιμότητα, οι εναπομείναντες υπάλληλοι (7 του ΕΚΑΒ και 1 συμβασιούχος) θα μπορούν να λειτουργούν μόλις 1 ασθενοφόρο ανά βάρδια. Επιπλέον όσες ημέρες το Κέντρο Υγείας δεν θα διαθέτει οδηγό, το ένα ασθενοφόρο θα καλύπτει όλη τη Χίο», αναφέρει η διοίκηση του ΣΕΣΝΟΧ διερωτώμενη ταυτόχρονα:  «σε περίπτωση διπλών σοβαρών περιστατικών ποιος θα πάρει την απόφαση για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει».

Στα ήδη σοβαρά προβλήματα της διαθεσιμότητας έρχονται να προστεθούν οι νεφροπαθείς, οι χρήζοντες επανεξέταση αλλά και όσοι χρειάζεται να μεταφερθούν από το Νοσοκομείο στο σπίτι και αντίστροφα.  

«Δεν είναι ποτέ αργά να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και να γίνει η μεταφορά του προσωπικού χωρίς να υπάρξει το παραμικρό διάστημα διαθεσιμότητας», καταλήγει ο ΣΕΣΝΟΧ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ