27.7.2015 10:45

Τζάμπα ρεύμα για 20 χρόνια !

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΙΣΘΩΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

«Λαυράκι» έβγαλαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χίου που έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους ανακάλυψαν 9 συνολικά επιχειρηματίες που μισθώνουν ακίνητα του Δήμου, να μην έχουν μεταφέρει τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους με αποτέλεσμα τα τιμολόγια να εκδίδονται και να πληρώνονται από τον Δήμο Χίου.

Οι περιπτώσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συγκεκριμένες συνδέσεις αφορούν στο διάστημα από το 1995 έως το 2013, χρονική περίοδο κατά την οποία οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνταν απαλλαγμένοι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αφού κατανάλωναν όσο ρεύμα ήθελαν χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.

Ζημιωμένος ο Δήμος

Όπως αποκάλυψε στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής δεν υπάρχει σαφείς εικόνα για το συνολικό ποσό το οποίο πλήρωσε ο Δήμος για κάθε μία περίπτωση, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η οφειλή ενός εκ των επιχειρηματιών που είχε μισθώσει ακίνητο του Δήμου πριν 2 χρόνια και δεν είχε μεταφέρει στο όνομά του το ρολόι ξεπερνάει τις 6.000 ευρώ.

«Θα αποκτήσουμε σαφή εικόνα όταν γίνει και η εκκαθάριση των λογαριασμών. Τη Δευτέρα (σ.σ.: σήμερα) η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού θα αποστείλει έγγραφο προς τους συγκεκριμένους ιδιώτες ώστε να μεταφέρουν τους λογαριασμούς στο όνομά τους. Στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τη ΔΕΗ θα βρούμε το ακριβές ποσό με το οποίο επιβαρύνθηκε ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια και θα το κάνουμε απαιτητό από τους επιχειρηματίες», σημείωσε ο κ. Καραμανής.

Παρόλα αυτά πάντως ακόμα και στην περίπτωση που εισπραχθούν τα χρήματα, ο Δήμος θα είναι και πάλι ζημιωμένος αφού οι απαιτήσεις από τον νόμο περιορίζονται σε βάθος πενταετίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμος θα μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή χρημάτων μόνο από το 2010 μέχρι σήμερα, έχοντας παρόλα αυτά πληρώσει λογαριασμούς 20 σχεδόν ετών.

Το ζήτημα πάντως με τους καταμετρητές δεν σταματάει εδώ αφού στη συνέχεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ακόμα δύο ρολόγια που έπρεπε να πληρώνει η περιφέρεια τελικά ήταν στο όνομα του Δήμου ενώ το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση ηλεκτροφωτισμού ενός Ιερού Ναού.

Το γνώριζαν;

Ουσιαστικά πάντως τα ερωτήματα τα οποία εγείρονται αφορούν τόσο τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου όσο και στελέχη προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που καλούνται να δώσουν απαντήσεις για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει ο σχετικός έλεγχος με αποτέλεσμα κάποιοι να κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε βάρος των υπόλοιπων δημοτών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ