25.2.2013 10:43

Τυλίγουν σε κόλα της προανακριτικής τον πιθανό εμπρηστή της Χίου

• ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Καρπούς φαίνεται ότι απέδωσε η εξάμηνη έρευνα της Ανακριτικής Υπηρεσίας της Π.Υ. Χίου αφού νωρίς το πρωί της Δευτέρας στάλθηκε σε νεαρό άτομο κάτοικο Χίου με αρχικά Ν.Κ. η κλήση κατηγορουμένου για τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.

 

Το προφίλ του φερόμενου ως εμπρηστή

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.politischios.gr πλήρως διασταυρωμένες ο κατηγορούμενος (Ν.Κ) για την καταστροφική πυρκαγιά που αποτέφρωσε το 1/3 των πράσινων εκτάσεων της Χίου είναι νεαρής ηλικίας, κάτω των 25 ετών και ενήλικος.

Πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στην κατηγορία των ψυχολογικά διαταραγμένων εμπρηστών ενώ κύκλοι της υπηρεσίας τον χαρακτηρίζουν γενικά ως «αντιδραστικό» χαρακτήρα.

 

Οι κατηγορίες

Τα στελέχη της Π.Υ. Χίου κατέληξαν στον συγκεκριμένο νεαρό έπειτα από 6μηνη έρευνα με τη συμμετοχή της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου ενώ δευτερεύοντα ρόλο έπαιξε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα ο νεαρός φέρεται να έχει πράξει σειρά εμπρησμών τα έτη 2010- 2011 ενώ στα τέλη Ιουλίου του 2012 είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην περιοχή του Προβατά όμως αυτή έγινε αντιληπτή από διερχόμενους που ειδοποίησαν άμεσα την Π.Υ. του νησιού.

Οι πυρκαγιές που έχει προκαλέσει ο φερόμενος ως δράστης κατατάσσονται σύμφωνα με πληροφορίες στη μικρή και μεσαία κλίμακα.

Εντός της εβδομάδας

Ο πλήρης φάκελος της προανακριτικής αναμένεται να σταλεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά τα στοιχεία είναι επαρκή στη συνέχεια αν θα προφυλακισθεί ως ύποπτος φυγής ή όχι.

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο άτομο δεν ανταποκριθεί στην κλήση της Π.Υ. Χίου τότε θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ως έμμεση παραδοχή της κατηγορίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ