28.3.2015 11:21

Τρίτη συνάντηση για την επέκταση του αεροδρομίου

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με μοναδικό θέμα την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν το ιδιωτικό του ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ο οποίος μετά την συνάντηση με την Έλενα Κουντουρά και στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών  κ. Ν. Πρωτονοτάριο.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση εκτέλεση του έργου για την κατεδάφιση των απαλλοτριωμένων ακινήτων, την περίφραξη και την κατασκευή της επέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου έως την οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη.
Επιπλέον ζήτησε την, ταυτόχρονη με την κατεδάφιση, κυκλοφοριακή διευθέτηση με φωτεινούς σηματοδότες για την παράκαμψη της παραλιακής οδού κατά τις ώρες των απογειώσεων - προσγειώσεων, ώστε η Χίος να μπορέσει να δει άμεσα, τα έστω και μικρά οφέλη από την μεγάλη δημόσια επένδυση που έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η μελέτη μετατόπισης της οδού στο βόρειο άκρο του διαδρόμου, η οποία στο παρελθόν ενώ πολλάκις είχε προαναγγελθεί ποτέ δεν έγινε.

Τέλος δήλωσε την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το Υπουργείο στη συνολική υλοποίηση του σχεδιασμού του για το αεροδρόμιο, δεδομένου ότι ήδη έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας δαπάνης χωρίς τα οφέλη να έχουν φθάσει στον τόπο.

«Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση του δημάρχου για το θέμα της επέκτασης. Μέχρι σήμερα καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και κυρίως των βουλευτών του νησιού. Το σημαντικό είναι να έχουμε συμφωνήσει όλοι στον κοινό στόχο και σε κάθε ευκαιρία να προβάλλουμε τις αξιώσεις μας. Έχουμε ακόμα δρόμο για την επέκταση αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε στο μηδέν. Η ολοκλήρωση του έργου δεν θα έρθει από μόνη της αλλά μέσα από το κοινό ενδιαφέρον και την προσπάθεια των τοπικών φορέων», σημείωσε στον «π» ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ